4x de leukste Halloween knutsels voor peuters en kleuters

Deze keer een gastblog van Linda van LindaSchrijft.nl. Linda ging al vast aan het knutselen in het thema Halloween en deelt haar knutsels hier:

Met Halloween in het vooruitzicht, had ik op een regenachtige dag het idee om met mijn kinderen te gaan knutselen. Nu is de enge kant van Halloween, vind ik, niet zo erg geschikt voor een peuter en een kleuter. Dus ik maakte samen met hen leuke en makkelijke Halloween knutsels. In dit blog kun je de 4 leukste Halloween knutsels vinden voor peuters en kleuters. Lees je mee?

Zwevende spookjes

Tijdens Halloween mogen spookjes natuurlijk niet ontbreken. Om ze te maken heb je papieren bekertjes nodig, een vel wit papier, plakband, wat wol of een stukje touw, een schaar en een zwarte stift. Allereerst tekent je kind een gezichtje met de zwarte stift op het papieren bekertje. Dan knip je een strook uit het witte papier en plak je dat met de plakband binnenin de beker. Nu strookjes knippen. Door een stukje wol of touw aan de bovenkant van het bekertje te plakken, kun je het spookje ophangen.

Zwevende Spookjes

Pompoenen

Pompoenen

De pompoen is toch wel echt een symbool voor Halloween. We deden eerst de rode en gele (kinder) verf op een papieren bordje om zo oranje te maken. Voor de kinderen is het heel leuk om te zien dat kleuren veranderen wanneer je ze mengt. Mijn 2 kleuters vonden dat dus ook mooi om te zien!

Snijd nu een appeltje doormidden en leg deze even op een keukenpapiertje om het appeltje wat droger te maken. Zo blijft de verf er straks goed aan plakken. Pak een vel wit papier er bij en de kinderen kunnen het helft van het appeltje in de verf dopen en op het papier drukken. Aan alle kanten van het appeltje goed drukken zodat de hele vorm van het appeltje op het witte papier komt. Staan er een aantal pompoentjes op het papier, dan kunnen de kinderen nu met groene (kinder)verf de steeltjes van de pompoenen verven. Als laatste een gezichtje erop tekenen of verven en de pompoenen zijn klaar!  

Lees ook: Halloween traktatie met eierkoeken en fondant

Spinnetjes

Heb je een lege wc rol in huis? Dat komt goed uit. Daar kun je namelijk hele leuke spinnetjes mee maken! Pak een wit vel papier en zwarte (kinder)verf erbij. De verf kun je op een papieren bordje doen, zodat straks het hele wc rolletje in de verf gedaan kan worden. Maar eerst knip je met een schaar de pootjes van de spin in de wc rol door strookjes te knippen. Haal er ook een strookje tussenuit zodat daar de kop kan komen met de wiebeloogjes. Doop nu de wc rol in de zwarte verf en je peuter of kleuter kan de spinnen gaan stempelen op het witte papier. Als laatste de wiebeloogjes op de spinnen plakken en je Halloween knutselwerkje is af.

Spinnen

Lees ook: Halloween traktatie met Dracula tanden


Spookjes van watten

Spookjes van watten

Een andere manier om spoken te knutselen is om een stukje wit karton te pakken (ik gebruikte zelf een papieren bordje) en hier een spookje van te knippen. Dit zou een kleuter mooi kunnen doen om te oefenen met de schaar. Daarna kan je peuter of kleuter de spook voorzien van lijm en er daarna watten op plakken. Voor de ogen en de mond van het spook kun je zwart (of een andere kleur papier) gebruiken, of alleen wiebeloogjes. Ze kunnen hem zelf zo mooi maken als ze willen. Ik heb aan de achterkant van de spookjes een zwart draadje wol gemaakt zodat we de spoken ook op konden hangen. Leuk idee toch?

Heb je na het lezen van dit blog zin gekregen om met jouw peuter of kleuter één van deze leuke Halloween knutsels te gaan maken? Laat ons dan vooral weten wat je gemaakt hebt en maak er een foto van! Je kunt ons taggen op Instagram (@lindaschrijftnl en @blogsbyingrid), dat vinden we heel erg leuk!

Wil je nog meer knutsel inspiratie? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn blog LindaSchrijft.nl. Daar deel ik regelmatig leuke en makkelijke knutsels die je kunt maken met een peuter of kleuter, maar ook knutsel ideeën voor de leidster, gastouder of leerkracht.

Liefs,
Linda

Geef een reactie