5x tips voor goedkope boodschappen

Wil jij besparen op je boodschappen? Er zijn allerlei tips die vaak gegeven worden, zoals: zorg dat je geen honger hebt als je boodschappen doet en doe boodschappen voor de hele week. Toch zijn er nog meer manieren om te besparen op je dagelijkse boodschappen, die niet iedereen kent. Gastblogger Lieke heeft ze voor je op een rij gezet:

1. Cashbackacties

Een cashbackactie is een actie waarbij je na aankoop je bon indient bij een app of website en je het aankoopbedrag terugbetaald krijgt. Hoewel je bij cashbackacties pas achteraf je geldt terugkrijgt, is het een hele goede manier voor luxe goedkope of gratis boodschappen.

De bekendste cashbackapp voor boodschappen is Scoupy app. Hier werkt cashback heel eenvoudig: je maakt een account aan (eenmalig) en maakt een foto van de bon. Meestal wordt de bon diezelfde dag nog goedgekeurd en staat binnen een paar dagen het geld op je rekening. Volgens de Scoupy app heb ik zo al €160,26 bespaard. Ik kies vooral voor de producten met 100% cashback, dus die dan helemaal gratis zijn. Het gaat dan vaak om wat luxere producten van bekende merken. Zo kreeg ik bijvoorbeeld het hele aankoopbedrag terug op: Croky Patatje Speciaal chips, Santa Maria kruidenmix, Lassie Poké Bowl kant-en-klaar rijst, Maggi tomatensoep en Campina drinkyoghurt.

Meer tips voor cashbackacties:

2. Houdbaarheidsacties

De 35% afprijzingsstickers van de Albert Heijn van producten die bijna aan de datum zijn, zijn bij de meeste mensen wel bekend. Minder bekend is dat een deel van de Jumbo’s een grote afprijzingsbak heeft, met lage prijzen voor producten die tot dezelfde dag houdbaar zijn. Denk aan een euro voor een kant-en-klaar salade.

Nóg beter zijn de afprijzingsbakken van de Lidl. Verspreid door de winkel staan meestal 5 bakken met producten die houdbaar zijn tot dezelfde dag (en brood dat de dag ervoor niet verkocht is). Er staat één bak bij het vlees, waarbij al het vlees €0,50 is. Oók grootverpakkingen gehakt bijvoorbeeld. In de andere vier bakken kosten alle afgeprijsde producten €0,25 (versproducten, houdbare producten, diepvriesproducten en brood). Het verschilt per Lidl wanneer de bakken worden gevuld.

3. Too Good To Go en andere anti-verspillingsapps

Een absolute aanrader is de Too Good To Go app. Ik heb, volgens de app, ondertussen al 62 boxen gekocht. Je koopt bij Too Good To Go een ‘verrassingsbox’ met producten met een korte houdbaarheidsdatum, meestal tot dezelfde dag. Je betaalt ongeveer 1/3e van de originele prijs.

Vooral de Too GoodTto Go groente- en fruitboxen van de Lidl zijn mijn favoriet: €2,95 voor een hele doos vol fruit en groente, die meestal nog wel een paar dagen te gebruiken zijn. Ook veel bakkers doen mee aan Too Goo To Go, waarbij je aan het einde van de dag brood krijg dat niet verkocht is.

De producten komen een kwartier na het aflopen van de afhaaltijd van die dag online voor de volgende dag. De boxen van de Lidl kun je bijvoorbeeld tot 19.00uur ophalen en komen om 19.15 online voor de volgende dag. Deze zijn razend populair, dus zorg dat je er op tijd bij bent!

Nieuw is de AH Overblijvers app. Dit is de eigen Too Good To Go versie van Albert Heijn. Om hier gebruik van te maken moet je de Albert Heijn app downloaden en een account en bonuskaart hebben. De boxen komen meestal in de ochtend online, voor dezelfde dag. Je hebt de keuze tussen een vegetarische box, een verrassingsbox en een bakkerij box. Ik heb de eerste twee uitgeprobeerd en was zeker tevreden.

4. Koop je boodschappen ook buiten de supermarkt

Check ook eens andere winkels waar je (houdbaar) eten en drinken kunt halen. In Oost-Nederland zitten bijvoorbeeld meer dan 50 vestigingen van ‘Die Grenze’: van Assen tot Heerlen. Maar ook op andere plekken in Nederland, zoals in Vlaardingen, duikt deze keten op. Ook bij Budget Food bespaar je op je dagelijkse boodschappen. Deze keten vind je vooral in het Noorden van het land en in Limburg.

Door heel Nederland kun je ook goedkoop houdbare producten halen bij bijvoorbeeld Kruidvat, de Action en Xenos.

5. Boodschappenpakketten

Vind je het leuk om een keer iets nieuws uit te proberen en dan ook nog voor een prikkie? Je kunt regelmatig goedkope boodschappenboxen kopen van bijvoorbeeld De Happy Box en de Monsterbox. Deze boxen zitten vol met vooral eten en drinken, veelal met producten die nieuw zijn op de markt.

De pakketten kosten vaak rond de €15 en zijn vaak minimaal €50 waard. Je kunt soms aangeven dat je bijvoorbeeld een baby of een huisdier hebt, zodat je bijvoorbeeld knijpfruit of hondensnoepjes krijgt (en die dus niet krijgt als je geen baby of huisdier hebt).

Deze blog is geschreven voor gastblogger Lieke. Ze maakt er niet alleen een sport van om goedkoop boodschappen te doen, maar ook om de leukste vakanties te vinden. Hierover deelt ze tips op Reisjager.nl.

Geef een reactie