Lezen: Bureau speurneus en de junglebende | Jozua Douglas

Dit keer een nieuw deel van Bureau Speurneus van Jozua Douglas. Jozua Douglas schreef bijvoorbeeld het Kinderboekenweekgeschenk 2018. En hij is bekend van de series Costa Banana en Keesie Kippenkop. Vooral Emma vindt zijn boeken nog steeds erg leuk om te lezen. Bureau speurneus en de junglebende is het vervolg op Bureau speurneus en de boekenmaffia. De boeken zijn geschikt voor lezers vanaf ongeveer acht jaar.

Bureau speurneus en de junglebende

Bureau speurneus en de boekenmaffia was het langverwachte vervolg op De verschrikkelijke badmeester! Dit was het eerste deel in de serie Bureau Speurneus, over Lev de Bruin en zijn vader. Die kende je nog uit De verschrikkelijke badmeester. ‘Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. staat voor: Sublieme Puike En Uitmuntende Resultaten Na Echt Uitstekend Speurwerk.

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende

In Bureau speurneus en de junglebende meldt meneer De Bruin zich aan voor een bijzondere opdracht. Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. moet de vermiste Cor de Haan opsporen in de jungle van Costa Banana. Het is geen gewone opdracht, maar een soort wedstrijd waar verschillende detectives aan meedoen. Lev vertrouwt het niet en daarom gaan hij en zijn vrienden mee om meneer De Bruin in de gaten te houden. Ook in dit deel gaan buurmeisje Yara en vriend en vlogger Hugo weer mee op avontuur. Al gauw ontdekken de kinderen dat ze in groot gevaar verkeren.

Ook dit is weer een super leuk boek om te lezen. Het is grappig en reuze spannend, maar niet eng. Het is een echte detective voor kinderen.

Dit spannende boek heeft ruim 200 pagina’s en is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Op de pagina’s staat best veel tekst, maar gelukkig staan er regelmatig leuke zwart wit illustraties bij.

Kinderboekenweek 2022

Het thema van de Kinderboekenweek 2022 is Gi-Ga-Groen. De natuur staat centraal. Boeken over buiten zijn, over avonturen en ontdekkingstochten, over sporen van dieren zoeken in het bos, over boomhutten bouwen en vogelspotten. Boeken over bedreigde diersoorten, het klimaat en milieu. Maar ook een boek als Bureau speurneus en de junglebende met een spannend avontuur in de jungle past hier helemaal bij!

Meer lezen van Jozua Douglas? Keesie Kippenkop – De rioolridder en Ufo alarm

Waar te koop?

Dit leuke boek van uitgeverij De Fontein kost € 15,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot. ISBN: 9789026161087.

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie