Lezen: Bureau speurneus en de boekenmaffia | Jozua Douglas

Dit keer weer een leuk boek van Jozua Douglas. Hij schreef ook het Kinderboekenweekgeschenk 2018. En hij is bekend van de serie Costa Banana en Keesie Kippenkop. Vooral Emma vindt zijn boeken erg leuk om te lezen. Bureau speurneus en de boekenmaffia is los te lezen vervolg op De verschrikkelijke badmeester. De boeken zijn geschikt voor lezers vanaf ongeveer 8 jaar.

Bureau speurneus en de boekenmaffia

Bureau speurneus en de boekenmaffia is het langverwachte vervolg op De verschrikkelijke badmeester! Dit is het eerste deel in de serie Bureau Speurneus, over Lev de Bruin en zijn vader. Die ken je nog uit De verschrikkelijke badmeester. ‘Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. staat voor: Sublieme Puike En Uitmuntende Resultaten Na Echt Uitstekend Speurwerk.

Meneer De Bruin leest over een misdaad in de bibliotheek, een moord zelfs. Hij wil dat zijn zoon Lev de zaak oplost, maar Lev wil helemaal geen detective zijn. De politie verdenkt bibliothecaris Sjaak Schreef, maar heeft niet genoeg bewijs om hem te arresteren. Meneer De Bruin denkt dat Sjaak onschuldig is. Hij wil dat samen met Lev bewijzen, maar Lev heeft daar helemaal geen zin in. Maar wanneer meneer De Bruin plotseling zélf verdachte wordt, móét Lev wel in actie komen. Gelukkig staan zijn vrienden altijd klaar om hem te helpen. Zoals Yara, die naast hem woont en veel leest en Hugo die tegenover hem woont en vlogt.

Bureau Speurneus en de boekenmaffia

Het boek is super leuk om te lezen en reuze spannend, maar niet eng. Het is een echte detective voor kinderen. Anne heeft het boek inmiddels mee naar school om te lezen. Wij zijn ook heel benieuwd naar het tweede deel van deze spannende serie.

Dit spannende boek heeft ongeveer 250 pagina’s en is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Op de pagina’s staat best veel tekst, maar gelukkig staan er regelmatig leuke zwart wit illustraties bij.

Meer lezen van Jozua Douglas? Keesie Kippenkop – De rioolridder en Ufo alarm

Waar te koop?

Dit leuke boek van uitgeverij De Fontein kost € 14,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Boekenwereld.com of AKO. ISBN: 9789026156496.

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie