Atta – een prehistorisch verhaal over een eigenwijs meisje

Atta is een boek met een mooie kaft met een meisje en (prehistorische) dieren. En daar gaat het boek ook over. Het is een prehistorisch verhaal over een eigenwijs meisje, Atta. Atta is een lief meisje, maar ook eigenwijs, impulsief en nieuwsgierig naar de wereld. En hierdoor beleeft ze een spannend avontuur. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

Atta

Op de achterkant van het boek lees je al waar het boek over gaat:

“Atta heeft er genoeg van om bessen te verzamelen. Ze wil op jacht! Dus sluipt ze achter de jagers aan… maar haar avontuur krijgt een andere wending dan ze verwacht als ze oog in oog komt te staan met een woedende mammoet. Op de vlucht voor het razende dier raakt Atta de weg kwijt. Ze komt terecht bij een Neandervolk dat haar vriendelijk ontvangt. Te vriendelijk…”

Voorin het boek maak je eerst kennis met de hoofdpersoon, Atta, haar ouders en de volkeren waar ze van afstammen. Atta is 11 jaar oud en is een Mengelmeisje. Ze woont in de grotten in het Koele Oord. Daar woonden vroeger twee stammen de Howies en de Neanders, De Mengels ontstonden toen Howies en Neanders samen kinderen kregen. De rolverdeling bij Atta’s stam is zoals dat vroeger gewoon was. De vrouwen zorgden voor de kinderen en verzamelden noten en bessen en de mannen gaan op jacht. Atta wil ook mee op jacht. Maar als ze stiekem mee gaat, komt ze erachter dat op jacht gaan toch heel wat anders is en veel gevaarlijker is dan bessen verzamelen. Ze komt oog in oog met en mammoet en moet rennen voor haar leven. En dan verdwaalt ze. Ze is bang alleen in het woud. Ze komt terecht bij de Neanders. Een ander volk maar een volk dat een vijand is van haar eigen volk. Er is iets aan de hand bij de Neanders. Atta wordt heel vriendelijk ontvangen, eigenlijk te vriendelijk. Maar waarom? Wat is er tussen de volkeren gebeurd?

Dat ga ik natuurlijk niet verklappen. Maar wat ik wel kan verklappen, is dat het een mooi boek is. Het verhaal is spannend, maar heeft ook humor. Het boek heeft 140 pagina’s en leest lekker weg. Er zijn veel mooie illustraties in kleur die perfect de wereld waarin Atta leeft, weergeven en daarmee het lezen nog leuker maken. Je kunt je helemaal inleven en inbeelden hoe Atta’s wereld eruit ziet. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

Waar te koop

Dit mooie boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 15,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789047714897).

Geef een reactie