Nooit denken dat rijk worden makkelijk is! – De regels van Floor

De regels van Floor. Ik ken de tv-serie. Maar ik wist helemaal niet dat deze serie gebaseerd is op de boeken van De regels van Floor. En nu is zelfs al deel 18 van deze leuke serie verschenen. Die moesten we natuurlijk hebben!

Nooit denken dat rijk worden makkelijk is! – De regels van Floor

De regels van Floor is een grappige boekenreeks. Het eerste boek, De regels van Floor, verscheen in 2003 en werd meteen een succes. Floor is een zelfstandig meisje dat haar eigen regels bedenkt die niet altijd stroken met die van de grote mensen wereld. De regels van Floor is nog altijd razend populair. En ook dit nieuwe deel, waarin de eigenwijze Floor met 14 nieuwe regels komt, is weer hilarisch.

De flaptekst achterop het boek maakt ons al weer nieuwsgierig naar dit nieuwe avontuurt

Regel 1: Als je stinkend rijk wilt worden, moet je nooit een sieradenwinkel beginnen!

Floor en Margreet hebben een geniaal plan: zelfgemaakte sieraden verkopen vanuit hun eigen webshop. Maar daar hebben ze wel héél veel kraaltjes voor nodig. Om die te kunnen kopen, leent Floor zelfs geld van haar vader. Want ze is ervan overtuigd dat ze het straks dubbel terug gaat verdienen.

In dit deel van De regels van Floor onder andere een hoofdstuk over Floor en Margreet die erg onder de indruk zijn van een meisje dat geld verdient met haar eigen sieradenhandeltje. Ze besluiten zelf ook zo’n imperium te beginnen, maar door alles wat ze voor hun nieuwe bedrijf nodig hebben, raken ze meer geld kwijt dan ze binnenkrijgen.

Nooit denken dat rijk worden makkelijk is! – De regels van Floor bevat 14 korte verhalen/hoofdstukken die elk beginnen met een regel van Floor. Het zijn korte hoofdstukken met een vlotte en grappige schrijfstijl en veel illustraties. Dat maakt het lezen makkelijk en ook voor kinderen die niet zo veel of zo graag lezen, is het toch een leuk boek om makkelijk in te lezen. En er komen voor kinderen herkenbare onderwerpen aan bod. Zoals de kralen van Floor en Margreet. Daar herkende ik onze meiden ook in. Die hebben ook zo’n fase gehad. Of de regel: Als je geld wilt besparen op een verjaardagscadeau, dan moet je nooit online in een heel ver land kopen!

De regels van Floor is een serie geschikt voor kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar. Dit deel heeft 169 pagina’s en is super leuk om te lezen.

Waar te koop

Dit leuke boek van uitgeverij Ploegsma kost € 14,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot. ISBN: 9789021684512.

Geef een reactie