Mayday – De nieuwste thriller van Suzanne Vermeer

Thrillers. Mijn favoriete genre. Zeker wanneer ze echt spannend zijn, van die echte pageturners. Je wilt het boek niet wegleggen maar blijven lezen. Suzanne Vermeer is een van mijn favoriete auteurs. Haar nieuwe boek Mayday heb ik dan ook weer in een ruk uitgelezen. En het was geweldig. Nog nooit vond ik een thriller zo spannend.

Mayday – De nieuwste thriller van Suzanne Vermeer

De flaptekst van het boek licht al een tipje van de sluier op:

Charlie Muller is met haar vriend op vakantie in Stockholm, wanneer ze verschrikkelijk nieuws krijgt: het zeilschip waarmee haar broer Peter, zijn vrouw Femke en Femkes broer Robert een tocht over de Oostzee maakten is gezonken. Femke en Robert worden al snel gevonden, maar Peter blijkt overboord geslagen en verdronken. Van hem en de boot ontbreken elk spoor.
Omdat een botsing met vermoedelijk een walvis volgens de Zweedse autoriteiten vaker voorkomt, wordt de zaak niet verder onderzocht. Toch blijft Charlie het gevoel houden dat er iets niet klopt. Waarom ontving ze de avond voor het ongeluk een verontrustende voicemail van Peter? Samen met journalist Elina Kjellberg gaat ze op zoek naar de waarheid.

Mayday van Suzanne Vermeer

Het boek is een echte thriller. Na een korte proloog leer je eerst Charlie en haar vriend Marco kennen. Vervolgens wordt duidelijk dat Charlie en haar broer Peter niet alleen broer en zus zijn, maar ook beste vrienden, soulmates zelfs. Peter maakte samen met zijn vrouw Femke en haar broer (Peters beste vriend) een zeil reis. Helaas kregen ze een ongeluk. Peter is verdronken en zijn lichaam wordt niet gevonden. Gezien de plek waar het ongeluk is gebeurd, wordt er ook niet verder naar gezocht. Femke en Robert worden snel gevonden en begint deze thriller pas echt. Want het verhaal lijkt niet te kloppen. Hoe kon de ervaren zeiler Peter overboord slaan? Een botsing met een walvis lijkt eigenlijk helemaal niet te kunnen op die plek. Maar wat dan wel? Journaliste Elina moet van haar baas een stuk schrijven voor in de plaatselijke krant over het ongeluk. Maar als echte onderzoeksjournaliste bijt ze zich in dit verhaal vast. Want er lijkt meer te spelen.

En dan leer je meer over de hoofdpersonen. Zo willen Charlie en Marco graag een kindje maar dat wil niet lukken. Peter heeft echter de basis gelegd voor een medicijn om mensen met vruchtbaarheidsproblemen te helpen. Robert is daar bij betrokken en zorgt voor de doorontwikkeling en de tests. Inmiddels wordt het medicijn getest en Charlie is een van de testpersonen. De ene helft van de testpersonen krijgt het medicijn toegediend. De andere helft een placebo. In welke groep Charlie zit weet ze niet. Wel staat ze onder controle om de voortgang en eventuele bijwerkingen te monitoren. Ze heeft ook last van hoofdpijn, maar weet niet of dat een bijwerking is of misschien van de stress en het verdriet komt.

Charlie blijft het gevoel krijgen dat er iets niet klopt. Ook vanwege de vreemde voicemail die ze nog van Peter heeft ontvangen. En daarnaast ook door het gedrag van Femke en Robert. Als journaliste Elina dan ook nog iets verontrustends heeft gevonden, dan wordt het pas echt spannend. En vanaf dat moment werd ik helemaal meegezogen in het verhaal. Het was alsof ik een goede film keek. En dan heb je het boek bijna uit en dan gebeurt er toch nog iets waarna je denkt: “Hoe dan? Dit kan toch niet?” Ik stopte gewoon even met lezen. Alsof de film even stil stond. En daarna las ik het boek zo uit. Wat een geweldig boek en tot het einde spannend en onvoorspelbaar. Een echte aanrader wat mij betreft!

Lees ook: Zomeravond van Suzanne Vermeer en Strandfeest van Suzanne Vermeer

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit spannende boek van Suzanne Vermeer kost € 17,50 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789400516809).

Geef een reactie