Strandfeest – De nieuwste thriller van Suzanne Vermeer

Thrillers. Ik hou er van en lees ze graag in een ruk uit. Zeker wanneer ze echt spannend zijn, van die echte pageturners. Je wilt het boek niet wegleggen maar blijven lezen. Suzanne Vermeer is een van mijn favoriete auteurs. Toen ik hoorde dat er een nieuw boek uitkwam, moest ik dat boek natuurlijk hebben! En ik heb het in een ruk uitgelezen.

Strandfeest – De nieuwste thriller van Suzanne Vermeer

De kaft van het boek licht al een tipje van de sluier op:

Hannah is met haar stiefkinderen Vera en Max op een prachtig resort aan het Meer van Ohrid. Het is hun eerste vakantie sinds het overlijden van hun vader en Hannahs grote liefde. Hier kunnen ze weer ontspannen en op het resort zijn veel Nederlandse leeftijdsgenoten bij wie Vera en Max aansluiting vinden. Maar de sfeer op het resort slaat om wanneer een van de leiders van het animatieteam op tragische wijze om het leven komt. Als Hannah hoort dat hij niet de eerste jongere is die daar is verdronken, ontstaan er twijfels over het ongeluk. En wat hebben de beruchte plaatselijke strandfeesten hiermee te maken?

Strandfeest van Suzanne Vermeer

Het boek is een echte thriller en heeft ruim 300 pagina’s. Het is een verhaal waar ik helemaal in opging. Je leeft mee met Hannah die haar man Christiaan verloren heeft. Hij is aangereden en daarbij om het leven gekomen. Vera en Max zijn de kinderen van Christiaan uit een eerdere relatie, maar hun moeder is uit beeld. Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat over Hannah. Je maakt kennis met haar en de kinderen en beleeft hun vakantie vanuit Hannahs perspectief. Het tweede deel gaat over Malou, een van de meiden uit het animatieteam van het resort. Malou, Hannah en de kinderen leren elkaar uiteraard kennen op het resort. Tijdens een kajaktocht verdrinkt een van de andere mensen van het animatieteam. Ook Vera, Max en Malou waren mee op de kajaktocht. In het derde deel komt alles samen. Je leert nog meer over de eigenaren van het resort, de rest van het animatieteam, de plaatselijke strandtent en wat er eerder is gebeurd toen er een jongen vermist raakte. Je wordt helemaal meegezogen in het verhaal. En het is leuk en bijzonder om het eerst vanuit Hannahs perspectief te lezen en daarna vanuit Malou. Zo zie je dingen ineens toch anders. En tot het einde blijft het spannend. Je denkt te weten hoe het allemaal zit en dan toch is het niet helemaal zo. Ik heb genoten van dit boek en het is wat mij betreft dan ook een echte aanrader!

Lees ook: Zomeravond van Suzanne Vermeer

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit spannende boek van Suzanne Vermeer kost € 17,50 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789400515796).

2 gedachten over “Strandfeest – De nieuwste thriller van Suzanne Vermeer

  1. Pingback: De vallei - De nieuwste thriller van Suzanne VermeerBlogsbyingrid

  2. Pingback: Zijn nieuwe vriendin - Psychologische thriller van Michelle FrancesBlogsbyingrid

Geef een reactie