Zijn nieuwe vriendin – Psychologische thriller van Michelle Frances

Hou jij ook zo van spannende thrillers? Ik wel. En Zijn nieuwe vriendin van Michelle Frances is zelfs een psychologische thriller. Een lekkere dikke pil ik die deze zomervakantie las, En wat mij betreft een aanrader. In deze blog vertel ik je waarom ik het zo’n goed boek vind, uiteraard zonder te veel prijs te geven. Want je moet het vooral zelf lezen!

Zijn nieuwe vriendin – Psychologische thriller van Michelle Frances

De flaptekst van het boek vertelt ons al waar het boek over gaat:

Laura heeft het allemaal: een succesvolle carrière, een prachtig huis in hartje Londen, een goed huwelijk en een sterke band met haar zoon Daniel. Dan ontmoet Daniel Cherry en wordt hij binnen een paar dagen smoorverliefd. Zijn nieuwe vriendin is jong, mooi en slim, maar ze heeft niet dezelfde kansen gehad als de bevoorrechte familie van Daniel. Laura doet haar uiterste best om haar met open armen te ontvangen, maar al snel beginnen zich de eerste barstjes te vormen in de moeder-zoonrelatie. Laura komt erachter dat Cherry de waarheid nogal eens verdraait, dat ze niet is wie ze beweert te zijn en dat haar liefde voor Daniel niet oprecht is.

Hoe groter Cherry’s leugens, hoe groter wordt Laura’s angst. Is Daniel in gevaar? Hoever durft Laura te gaan om hem te beschermen? Terwijl de geheimen zich opstapelen en de inzet steeds hoger wordt, neemt Laura een beslissing die alles verandert en een van hen het leven kost.

Zijn nieuwe vriendin

Het boek is een echte thriller en de term psychologische thriller is helemaal op zijn plaats. Je leeft mee met Laura en Cherry en met hun (manipulatieve) gedachten. Het boek heeft bijna 400 pagina’s. In het begin leer je Laura en Daniel kennen. Laura is nog wel getrouwd en woont samen met Howard, maar Howard heeft al jaren een minnares en van een goed huwelijk is eigenlijk geen sprake meer. Ze tolereren elkaar en leven op deze manier een soort van samen. Mede doordat Howard veel aan het werk of bij zijn minnares is, heeft Laura een sterke band met Daniel opgebouwd. Als Daniel een vriendin krijgt en zij ook nog eens een ‘golddigger’ is volgens Laura, komt de band tussen Laura en Daniel onder druk te staan. Je wordt in het verhaal meegenomen in de gedachtes en gedragingen van Cherry en Laura. Soms had ik best begrip voor Cherry, maar soms vond ik haar ook bijna eng. Maar denk niet dat Laura de liefste is. Zoals ze zeggen, een kat in het nauw maakt rare sprongen. En dat geldt ook voor Laura. Ze doet en zegt dingen waar ze niet trots op is, maar ze weet het niet meer, ze is ten einde raad. En het gaat om haar zoon. En dat maakt dit boek zo goed. Je hebt soms medelijden met de hoofdpersonen, maar soms vind je ze ook verschrikkelijk en kun je je niet voorstellen wat ze doen of zeggen.

Het boek heeft een prettige schrijfstijl en leest makkelijk weg. En je wil blijven lezen om er achter te komen wat er gaat gebeuren. Is Cherry echt zo slecht als Laura denkt? Drijft Cherry Laura en Daniel uit elkaar of kan Laura dit voorkomen? En wie gaat er uiteindelijk dood? Dat ga ik natuurlijk niet allemaal verklappen. Maar ik kan je het boek van harte aanraden. Ik heb het met veel plezier gelezen en had het boek ook zo uit.

Ook leuke thrillers: Zomeravond van Suzanne Vermeer en Strandfeest van Suzanne Vermeer

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit spannende boek van Suzanne Vermeer kost € 20,00 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789022598320).

Geef een reactie