De vallei – De nieuwste thriller van Suzanne Vermeer

Thrillers. Ik hou er van. Zeker wanneer ze echt spannend zijn, van die echte pageturners. Je wilt het boek niet wegleggen maar blijven lezen. Suzanne Vermeer is een van mijn favoriete auteurs. Toen ik hoorde dat er een nieuw boek uitkwam deze zomer, moest ik dat boek natuurlijk hebben! En ik heb het in een ruk uitgelezen.

De vallei – De nieuwste thriller van Suzanne Vermeer

De kaft van het boek licht al een tipje van de sluier op:

Emily en Christiaan hebben een fijn leven samen met hun jonge kinderen Vera en Max. Wanneer Emily’s broer plots overlijdt is er voor verdriet nauwelijks tijd. Ze moet zo snel mogelijk naar Australië vertrekken om de zaken op zijn wijngaard af te handelen.
In Hunter Valley ontdekt Emily een groot geheim van haar broer dat haar leven volledig op zijn kop zet. Kende ze haar broer eigenlijk wel echt? Ze moet helemaal alleen een onmogelijke keuze maken met grote gevolgen voor haar en haar gezin. Als er ook nog levens in gevaar zijn, is het maar de vraag of ze hier ooit nog uit komt…

De vallei van Suzanne Vermeer

Het boek is een echte thriller. Het boek is niet zo dik als ik gewend ben van de boeken van Suzanne Vermeer. Dit boek heeft nog geen 200 pagina’s. Na een korte proloog volgt het eerste deel dat gaat over de periode 12 jaar geleden. Je leert Emily en Christiaan en hun jonge kinderen Vera en Max kennen. Helaas overlijdt Emily’s broer en gaat ze naar Australië om het een en ander te regelen. Haar broer is eigenaar van een wijngaard. Emily wil de wijngaard verkopen en dan terug gaan naar Nederland, maar het loopt allemaal anders. Ze ontdekt de geheimen van haar broer en wordt daardoor meegezogen in duistere zaken, Ze kan geen kant op. Zeker niet wanneer haar gezin wordt bedreigd. En daarom moet ze in Australië blijven.

Na het eerste deel volgt deel twee over de periode vijf jaar geleden. Emily heeft een nieuw bestaan opgebouwd in Australië. Maar ze is niet gelukkig want haar leven is een grote leugen. Het derde deel gaat over het heden. Hier volgt de ontknoping. Wil je niet te veel van de ontknoping weten, lees dan het laatste stukje (spoiler alert) van deze blog niet.

Het is een boek dat lekker wegleest. Je leeft mee met Emily en de problemen waar ze in verzeild is geraakt. Toch vond ik het minder spannend dan andere thrillers van Suzanne Vermeer. Misschien komt dat omdat je eigenlijk weet dat het goed gaat aflopen en je al weet wie er achter de duistere zaken zit.

Lees ook: Zomeravond van Suzanne Vermeer en Strandfeest van Suzanne Vermeer

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit spannende boek van Suzanne Vermeer kost € 13,50 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789400516267).

Spoiler alert: Hoe het verhaal verder gaat en eindigt

In het verhaal moet Emily liegen waarom ze in Australië blijft. Ze vertelt haar man dat ze niet gelukkig met hem is en dat ze een nieuwe liefde heeft gevonden in Australië. Ze laat de kinderen achter in Nederland bij haar man en bouwt in Australië een nieuw bestaan op. Een gevaarlijk bestaan want ze wordt gechanteerd en moet zich bezig houden met witwas praktijken. De man achter deze praktijken is een groot en bekende zakenman die geweld niet schuwt. Emily staat onder grote druk en heeft niemand om in vertrouwen te nemen, ook haar nieuwe vriend Jack niet. Wanneer ze echter als informant van de politie gaat functioneren, weet je eigenlijk al dat dit verhaal goed gaat aflopen. En dat is ook zo want de criminelen worden uiteindelijk opgepakt mede door Emily’s getuigenis. Ze kan weer verder met haar leven.

Maar ook Christiaan, de man van Emily gaat verder met zijn leven en hertrouwt met Hannah. Christiaan overlijdt later. Hij blijkt vermoord te zijn omdat hij een klokkenluider was. Wat ik bijzonder vond is dat het boek Strandfeest van Suzanne Vermeer juist gaat over Hannah, Vera en Max. Het boek is eerder verschenen, maar lijkt een soort vervolg van dit boek. De Vallei eindigt met Emily die terug kan naar Nederland en op bezoek gaat bij Hannah en Vera en Max.

Geef een reactie