Saint-Tropez – De nieuwste thriller van Kiki van Dijk

Thrillers. Ik hou er van en lees ze graag in een ruk uit. En in de zomer lees ik het meest. Lekker in de tuin of mee op vakantie. Schrijfster Kiki van Dijk kende ik nog niet. Toen ik zag dat er een nieuw boek uitkwam en dit een goede vakantie thriller moest zijn, was ik wel benieuwd naar dit boek en deze schijfster. En het is een aanrader!

Saint-Tropez – De nieuwste thriller van Kiki van Dijk

De kaft van het boek licht al een tipje van de sluier op:

Om haar gezin te redden moet ze tot het uiterste gaan

In de zonnige, chique badplaats Saint-Tropez runt de Nederlandse Sylvie al jaren een immens populair restaurant. Het gaat haar voor de wind: ze krijgt een nieuw pand op een gewilde locatie en Netflix wil een documentaire over haar maken. Maar dan wordt ze uit het niets verdacht van ernstige corruptie en komen haar reputatie én haar restaurant in gevaar.

Als haar dochter plotseling verdwijnt, beseft Sylvie dat iemand het op haar gezin heeft gemunt. Terwijl ze koortsachtig probeert uit te vinden waar de dreiging vandaan komt, ontdekt ze steeds meer geheimen, die helemaal teruggaan tot de Parijse studentenopstand van 1968… Alles wat ze dacht te weten over haar verleden komt op losse schroeven te staan. Sylvie moet uitzoeken hoe het écht zit, en wie haar leven probeert te verwoesten, voordat het te laat is.

Saint-Tropez – De nieuwste thriller van Kiki van Dijk

Het boek is een echte thriller en heeft ruim 260 pagina’s. Eerst leer je Sylvie, haar man Hugo, haar dochters Beau en Lilou en enkele kennissen en vrienden kennen. Een van haar dochters verdwijnt plotseling, maar blijkt een ongeluk te hebben gehad. En dan blijkt Sylvie ook nog eens beschuldigd te worden van corruptie.

Na deze kennismaking ga je terug naar 1968 en je leert de moeder van Sylvie, Malou kennen. En zo gaat het boek verder. Steeds kom je meer te weten in het heden maar ook wat er gebeurd is in het verleden en wat dat met elkaar te maken heeft. Dit maakt het boek super spannend. Daarbij heb je eigenlijk steeds geen idee wie er achter alle ellende zit waar Sylvie en haar gezin in verzeild zijn geraakt. Je denk sommige personages te kennen en te begrijpen en dan toch blijkt het anders te zijn. De ontknoping is heel spannend en met een twist die ik niet zag aankomen. Heel knap geschreven dus. Ik heb genoten van dit boek en het is wat mij betreft dan ook een echte aanrader!

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit spannende boek van Kiki van Dijk kost € 17,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789401619783).

Geef een reactie