Wat heeft je kind nodig het eerste jaar in het voortgezet onderwijs?

En dan is het zover: Je kind gaat naar het voortgezet onderwijs. Een nieuwe fase. Voor je het weet is de zomervakantie voorbij en start ze echt. Maar wat heeft ze allemaal nodig? Waar je op de basisschool alleen rekening hoeft te houden met een (gym)tas, gymkleren, een broodtrommel en drinkbeker, komt er nu meer bij kijken.

Gelukkig worden we geholpen door school en heeft Anne een lijstje ontvangen met wat ze allemaal nodig heeft. Shoppen dus maar!

Wat heeft je kind nodig het eerste jaar in het voortgezet onderwijs?

Allereerst moeten er natuurlijk boeken besteld worden en heeft Anne een laptop nodig. Het boeken bestellen ging via school gelukkig eenvoudig online. Ook de laptop hebben we via school besteld. Zo weten we zeker dat ze een laptop krijgt die voldoet aan de eisen en kan ze wanneer er iets aan de hand is met de laptop op school terecht voor onderzoek en reparatie. Wel zo handig.

Een rugzak voor het eerste jaar in het voortgezet onderwijs

Dan heeft ze natuurlijk ook een goede rugzak nodig. Het is handig als de rugzak waterdicht of waterafstotend is, want er moet een laptop in en het is niet handig als die nat wordt. Ook is het handig als er voor de laptop een apart vak is, zodat deze een beetje veilig opgeborgen kan worden. Anne krijgt een 14 inch laptop en die moet er natuurlijk goed in passen.

We hoorden veel goede verhalen over Eastpak rugzakken. Deze zouden stevig en groot genoeg zijn en met apart vak voor de laptop. We hebben gekozen voor de Eastpak Back To Work Rugzak. Deze heeft een inhoud van ongeveer 27 Liter, een apart vak voor een 15 inch laptop en een klein voorvak. Wat ons betreft een mooie, degelijke en stevige rugzak. Anne wilde geen opvallend kleurtje en koos voor zwart.

Blogsbyingrid Eastpak Rugzak Back to Work

Schoolspullen aanschaffen voor het voortgezet onderwijs

Blogsbyingrid Schoolspullen HEMA

Als je naar de middelbare school gaat, moet je ineens schoolspullen gaan kopen. Gelukkig kreeg Anne een lijstje mee van school met wat ze allemaal nodig heeft. Naast een agenda en rekenmachine, waren dat vooral schriften, een map, pennen en potloden, een gum en puntenslijper, een geodriehoek en passer. Ik vond het wel opvallend dat er geen kaftpapier op het lijstje stond. Want ik denk toch dat ze nog steeds boeken moet kaften. We gingen een middagje shoppen en konden vooral bij de HEMA goed slagen. We kochten er onder andere een agenda, kaftpapier en etiketten, schriften, een etui en potloden.

Let vooral goed op de aanbiedingen. Wij hadden bijvoorbeeld geluk dat het kaftpapier in de aanbieding was en dat er voor bepaalde artikelen 1+1 gratis gold. Dat shopt toch weer net even wat lekkerder!

Lees ook: Zo wordt huiswerk maken in de brugklas leuker en makkelijker

1 gedachte op “Wat heeft je kind nodig het eerste jaar in het voortgezet onderwijs?

  1. Pingback: Zo wordt huiswerk maken in de brugklas leuker en makkelijkerBlogsbyingrid

Geef een reactie