Meer verkopen door het gebruik van hashtags op Vinted

Tegenwoordig verkopen wij een heleboel op Vinted. Kleding van de meiden waar ze uitgegroeid zijn, speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt en boeken die niet meer gelezen worden. Je kledingkast op Vinted lijkt daardoor soms onoverzichtelijk. Alles staat door elkaar, maten staan door en elkaar. Door het gebruik van hashtags kun je je kledingkast op Vinted ordenen. En dat helpt anderen makkelijker door je kledingkast te scrollen. En daardoor verkoop je weer makkelijker en meer! Hoe het werkt, lees je in deze blog.

Blogsbyingrid Het gebruik van hashtags op Vinted

Het gebruik van hashtags op Vinted

Eigenlijk is het heel makkelijk. Je begint bij de artikelen in je kledingkast. Je bedenkt hoe je je kledingkast in wil delen. Ik maak bijvoorbeeld onderscheid tussen meisjeskleding, dameskleding, speelgoed en boeken. Bij de kleding kun je het vervolgens weer verder verdelen in soort kleding (tops, jurken, broeken etc.) of maten. En dan moet je een handige hashtag nemen. Het beste is om een hashtag te kiezen #jevintednaam_soortkleding_maat. Met een voorbeeld zal ik het je laten zien:

Blogsbyingrid Het gebruik van hashtags op Vinted

Mijn Vinted naam is joinfashion. Ik kies in dit voorbeeld voor een hashtag waarbij mensen specifiek kunnen zoeken naar rokjes in een bepaalde maat (134-140). Ik kies dus voor de hashtag #joinfashion_rokjes_134140.

Deze hashtag zet ik in de omschrijving van het artikel. En dit doe ik bij alle rokjes in de maat 134-140. Door het klikken op de hashtag, kom je vervolgens in mijn kledingkast bij alle rokjes in de maat 134-140.

Omdat mensen misschien op zoek zijn naar meer meisjeskleding in dezelfde maat, gebruik ik tevens de hashtag #joinfashion_meisjes_134140. Klik je op deze hashtag dan kom je bij alle meisjeskleding in de maat 134-140 in mijn kledingkast.

Hiernaast zie je hoe dit er op Vinted uit ziet. De hashtags krijgen ook een kleur daarmee zie je dat ze clickable zijn.

Als je al je artikelen een (of meerdere) hashtags hebt gegeven, is het handig om een totaaloverzicht van jouw hashtags te maken. Dit overzicht zet je vervolgens in de omschrijving van je account bij “‘over mij’. Mensen kunnen dan ook daar zien wat je allemaal verkoopt en in welke categorieën. Zie hieronder een screenshot van mijn hashtags:

Waar moet je op letten bij het gebruik van hashtags op Vinted?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het gebruik van hashtags op Vinted. Allereerst, zorg er voor dat jouw Vinted naam in de hashtag voorkomt. Zo verwijst de hashtag specifiek naar jouw kledingkast. Stel je doet dit niet en je gebruikt de hashtag #meisjeskleding_146152. En stel dat ik deze hashtag ook gebruik. Als iemand dan op deze hashtag klikt, dan ziet diegene zowel jouw als mijn kleding met deze hashtag. En dat wil je niet! Je wil dat iemand alleen jouw eigen kledingkast ziet en makkelijk een bundel uit jouw kledingkast kan samenstellen. En niet ineens iets anders leuks ziet bij mij of iemand anders. Dus gebruik altijd je eigen Vinted naam in de hashtag.

Ten tweede, wees specifiek. Hierbij kun je zo gedetailleerd zijn als je zelf wil. Ik verkoop veel kleding van de meiden, Daarom heb ik hashtags op maat en hashtags op soort kleding en maat. Ik gebruik bijvoorbeeld de hashtags #joinfashion_meisjes_146152 en #joinfashion_rokjes_146152 en #joinfashion_jurken_146152 en #joinfashion_meisjesbroeken_146152. Zie je het verschil? De eerste hashtag is algemeen en daar staat alle meisjeskleding in de maat 146-152 in. De volgende twee hashtags verwijzen specifiek naar een bepaald kledingstuk (rokjes en jurkjes) in een bepaalde maat (146-152). De laatste hashtag doet dit ook voor meisjesbroeken. Hier dan wel weer de toevoeging meisjes omdat je anders alleen ‘broeken’ zou nemen en je dan jongens- en meisjesbroeken kan verwachten. En ik verkoop alleen maar meisjeskleding.

Tenslotte. Zet altijd een hashtag bij je artikelen en voeg af en toe nieuwe hashtags toe als dat nodig is. Het was bij mij ook een hele klus om bij alle artikelen die al in mijn kledingkast stonden hashtags toe te voegen. Maar ik heb het wel gedaan en ik heb echt het gevoel dat het werkt, Ik wijs mensen er ook op wanneer ze vragen over een artikel hebben of iets als favoriet markeren. En bij elk artikel dat ik plaats op Vinted zet ik tegenwoordig een hashtag. Dat doe ik wel alleen als ik meerdere artikelen in die categorie heb. Zo heeft Anne laatst haar kamer opgeruimd en vroeg ze of ik haar kralen en AH Hamster knuffels op Vinted wilde zetten. Dat hebben we gedaan en daarmee hadden we twee nieuwe hashtags: #joinfashion_kralen en #joinfashion_ahhamster. Maar als ik van sommige soorten artikelen niet zoveel in mijn kledingkast heb, dan kies ik er voor om geen hashtag te gebruiken.

Een voorbeeld voor het gebruik van hashtags op Vinted

Ik hoop dat ik je een beetje duidelijk heb kunnen maken hoe het gebruik van hashtags op Vinted werkt. Heb je vragen, dan stel ze gerust en dan probeer ik je te helpen. Als voorbeeld kun je op mijn Vinted profiel kijken: joinfashion. Dan zie je bij ‘over mij’ de verschillende hashtags en kun je er op klikken. En bij de artikelen zelf zie je ze natuurlijk ook. Succes met de verkoop!

Lees ook: 12 Tips om meer te verkopen op Vinted

1 gedachte op “Meer verkopen door het gebruik van hashtags op Vinted

  1. Pingback: 12 Tips om meer te verkopen op VintedBlogsbyingrid

Geef een reactie