12 Tips om meer te verkopen op Vinted

Vinted. Wie zit er tegenwoordig niet op? Vinted is een mooi platform om tweedehands spullen te kopen en/of te verkopen. Zelf zit ik ook op Vinted. Ik verkoop onder andere kleding van de meiden waar ze uitgegroeid zijn, speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt en boeken die niet meer gelezen worden. Hoe verkoop je nou meer of beter via Vinted? In deze blog een aantal handige tips.

Blogsbyingrid Het gebruik van hashtags op Vinted

Tip 1: Maak duidelijke en voldoende foto’s

Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar maak duidelijke en voldoende foto’s bij goed (dag)licht. Zorg er bij kleding bijvoorbeeld voor dat de kleur op de foto overeenkomt met de werkelijke kleur. En maak zoveel mogelijk foto’s. Denk daarbij aan de voorkant en de achterkant van bijvoorbeeld kleding. Maar ook van labels, merkjes, opdrukken en andere details. Ik probeer ook altijd een foto te maken van het (was)label. Daar staat vaak op van welk materiaal de kleding gemaakt is en hoe je het moet wassen. Dat is altijd goede informatie om te weten. Ook de merklabels zet ik op de foto, zodat een koper weer dat het echt is en geen namaak.

Tip 2: Geef een duidelijke omschrijving

Ook omschrijvingen zijn belangrijk. Hier kun je bijvoorbeeld de afmetingen bijzetten. Al maak ik ook wel eens foto’s met het meetlint naast of op de kleding. Zo kunnen mensen de afmeting zelf aflezen en zien hoe ik gemeten heb. Maar vooral als er iets bijzonders is, bijvoorbeeld een kledingstuk is een beetje pillig, dan zet je dat in de omschrijving.

Tip 3: Maak gebruik van de mogelijkheden van Vinted om artikelen te boosten of je kledingkast in de etalage te zetten

Vinted biedt je de mogelijkheid om je kledingkast in de etalage te zetten of je producten te boosten. Door je kledingkast in de etalage te zetten, verhoog je je zichtbaarheid. Je bereikt meer kopers door je items in de feed of zoekresultaten te laten zien. Daarnaast worden jouw relevante items getoond wanneer kopers naar een bepaald artikel of merk zoeken. Dit kan absoluut helpen met de verkoop en doe ik zelf ook af en toe.

Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde artikelen een boost te geven. Daarmee zet je een artikel bovenaan je kledingkast en wordt het hoger weergegeven in de feed en zoekresultaten van kopers, waardoor ze meer opvallen.

Tip 4: Promoot je Vinted kledingkast in Facebook groepen

Op Facebook zijn diverse Vinted groepen te vinden waar je je kledingkast kunt promoten. Hiernaast zie je enkele namen van Facebook groepen. In sommige groepen worden ook juist vragen gesteld omdat mensen naar bepaalde artikelen op zoek zijn, bijvoorbeeld naar een specifiek jurkje of tas, of kinderkleding in een bepaalde maat. Ik promoot mijn kledingkast (joinfashion) eigenlijk bijna nooit op deze groepen, maar reageer wel met een linkje naar mijn kledingkast wanneer mensen op zoek zijn naar iets wat ik in mijn kledingkast heb (bijvoorbeeld meisjeskleding in een bepaalde maat).

Tip 5: Heb goed contact met (potentiele) kopers en verzamel goede feedback

Wanneer iemand een artikel uit mijn kledingkast als favoriet aanmerkt, stuur ik vaak even een berichtje. Meestal zet ik er iets in als:

“Hallo. Wat leuk dat je interesse hebt. Mocht je vragen hebben dan hoor ik het graag. Neem ook gerust een kijkje in mijn kledingkast voor meer leuke items. Bij een bundel krijg je korting! Je kunt me ook volgen . Dan krijg je een melding als ik nieuwe items toevoeg Je mag natuurlijk ook een bod doen.”

Ik merk dat mensen dan toch eerder geneigd zijn om een vraag te stellen of dat ze een kijkje in mijn kledingkast nemen en meerdere artikelen als favoriet aanmerken. En dan later ook kopen! Er zullen ook mensen zijn die zo’n berichtje irritant vinden. Daarom stuur ik maar 1x zo’n berichtje.

Zorg er daarnaast voor dat je aardig overkomt in de communicatie, dat je je aan afspraken houdt en dat je op tijd verzendt. Dan is de kans groot dat je positieve feedback ontvangt en ook dat zorgt voor betere verkopen. Want positieve feedback straalt vertrouwen uit en daar kijken mensen naar.

Tip 6: Vul je profiel zo goed mogelijk aan

Naast het verzamelen van positieve feedback is het ook fijn als je profiel er betrouwbaar uit ziet en zoveel mogelijk is ingevuld. Of je een persoonlijke foto gebruikt, is natuurlijk aan jou. Ik heb een foto van bloemen in een vaas als profielfoto. Ik hoef niet zo nodig met mijn hoofd op mijn profiel. Ik heb een korte omschrijving op mijn profiel en heb wel mijn woonplaats ingevuld. Hoe betrouwbaarder je overkomt, hoe groter de kans dat iemand iets bij je koopt.

Tip 7: Gebruik de vakantiemodus

Ga je op vakantie of heb je even geen tijd, gebruik dat de vakantiemodus van Vinted. Daarmee wordt je kledingkast verborgen en kan niemand iets bij je kopen. Het voorkomt stress en teleurstellingen en slechte reviews.

Tip 8: Gebruik hashtags op Vinted

Gebruik hashtags in je kledingkast zodat mensen makkelijk kunnen zoeken in je kledingkast.

Eigenlijk is het heel makkelijk. Je bedenkt hoe je je kledingkast in wil delen. Ik maak bijvoorbeeld onderscheid tussen meisjeskleding, dameskleding, speelgoed en boeken. Bij de kleding kun je het vervolgens weer verder verdelen in soort kleding (tops, jurken, broeken etc.) of maten. En dan moet je een handige hashtag nemen.

Het beste is om een hashtag te kiezen #jevintednaam_soortkleding_maat. Ik schreef een aparte blog met de uitleg (met voorbeelden en screenshots) over hoe je hashtags gebruikt op Vinted: Meer verkopen door het gebruik van hashtags op Vinted

Blogsbyingrid Het gebruik van hashtags op Vinted

Tip 9 : Zet de bundelkorting aan

Mensen houden van korting. Vinted biedt de mogelijkheid om bundelkorting aan te zetten. Als iemand meerdere artikelen bij jou koopt, dan kun je korting geven. De korting kun je zelf instellen. Bij mij staat bundelkorting altijd aan, maar ik speel soms met het percentage korting.

Tip 10: Verkoop in het seizoen en hou opruiming

In de lente en zomer verkoop je zomerkleding en in het najaar en de winter winterkleding. Het heeft vaak niet zoveel zin om de winterkleding in mei op Vinted te zetten. Ik verzamel bijvoorbeeld de winterkleding van de meiden in bakken en tegen eind augustus ga ik dat op Vinted zetten. De hoogzomer kleding zoals topjes, heb ik begin augustus voor een groot deel op € 1 geprijsd. Daarmee probeer ik het nog te verkopen. Lukt dat niet, dan haal ik het van Vinted af en gaat het naar de kringloop of een goed doel. Zo hou je je huis ook nog een beetje opgeruimd.

Tip 11: Stuur iets mee

Zelf doe ik dit eigenlijk bijna nooit, maar ik zie het wel veel gebeuren. Mensen pakken je aankoop leuk in en plakken er een ’thank you’ sticker op. Of mensen sturen een klein cadeautje mee. Bij kinderkleding bijvoorbeeld een bijpassen haarknipje of bij een bullet journal een leuke pen. Natuurlijk is dat hartstikke leuk en attent, maar we kopen en verkopen hier op Vinted, een tweedehands platform, niet in een webwinkel. Het kan dus zeker werken en je leest het vaak terug in de reviews, maar ik vind het toch een beetje overdreven soms.

Tip 12: Check de verzendmethodes en pakketpunten regelmatig

Hoe meer verzendmethodes je aan hebt staan op Vinted, hoe meer mensen je bereikt, ook in bijvoorbeeld het buitenland. En dat kan heel interessant zijn. Zo verkocht ik al veel aan mensen uit Frankrijk, België, maar ook Spanje, Italië en Portugal. Let wel op welke verzendmethodes aanstaat en waar de pakketpunten zitten. Tegenwoordig staat Homerr bijvoorbeeld standaard aan. Daar ben ik niet heel blij mee, wat er zit geen Homerr punt meer in ons dorp. Daarvoor moet ik toch zo’n 6 km rijden. Ook is het UPS punt in ons dorp gestopt. Hou daar rekening mee en bepaal of het haalbaar is om een bepaalde verzendmethode aan het hebben staan. In het dorp kom ik dagelijks (want ik werk in het dorp) dus ik kan dagelijks verzenden. Maar pakketjes via Homerr en UPS verzamel ik en daar rij ik maar 1x per week naar toe.

Ik hoop dat ik je met deze tips een beetje geholpen heb. Succes met de verkoop!

1 gedachte op “12 Tips om meer te verkopen op Vinted

  1. Pingback: Het gebruik van hashtags op VintedBlogsbyingrid

Geef een reactie