Zomertijd van Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een van mijn favoriete auteurs. Ik hou van de thrillers, vaak in een vakantie- of zomerse setting. Deze thriller is niet een van de nieuwste, maar is wel in augustus 2023 nieuw verschenen. Ik heb het in een ruk uitgelezen.

Zomertijd van Suzanne Vermeer

De kaft van het boek licht al een tipje van de sluier op:

Koen en Isabel hebben allebei een zeer verantwoordelijke en drukke baan. Wanneer de schoolvakantie aanbreekt moeten ze voor één week een logeeradres voor hun dochtertje Bibi regelen. Op aanraden van een collega van Koen brengen ze haar naar een zomerkamp.

Dan krijgen ze een telefoontje dat Bibi is verdwenen… Als ze haar dochter ooit nog terug wil zien, zal Isabel een hoge persoonlijke prijs moeten betalen.

Zomertijd van Suzanne Vermeer

Het boek is een echte thriller. Het boek heeft ruim 260 pagina’s. Ik leefde helemaal mee met Isabel en Koen. Isabel is een jonge rechter en krijgt haar eerste grote zaak toegewezen. Ook haar man Koen is druk met zijn eigen carrière. Maar dan krijgt Isabels vader een hartinfarct. Hun leven staat even stil. Hun geplande vakantie gaat niet door, want ze willen in de buurt van Isabels vader blijven. Omdat de au pair al met vakantie gaat, en Bibi een week bij haar grootouders zou logeren, hebben ze ook nog een oppas probleem. Ze hebben geen idee hoe ze hun drukke werk en alle deadlines voor de vakantie met dit probleem moeten combineren. Ze vinden echter een alternatief: een soort zomerkamp voor kinderen. Na lang wikken en wegen, besluiten ze Bibi naar het zomerkamp Eagles Logde te sturen. Niet een gewoon zomerkamp, maar een luxe kamp van alle gemakken en luxe activiteiten voorzien. Maar wordt Bibi vermist. Tijdens een dropping liep Bibi achteraan en volgde niet meer. Een zoektocht naar Bibi begint. Ook de politie is er nauw bij betrokken.

Je leeft mee met Isabel, maar ook maak je kennis met haar ouders, haar man Koen, de rechercheur en andere mensen die met de vermissing van Bibi te maken hebben. Eerst wordt gedacht dat Bibi verdwaald of misschien wel verdronken is. Maar als Isabel een telefoontje krijgt, blijkt dat Bibi ontvoert is en dat alles te maken heeft met een rechtszaak waar Isabel de rechter van is. De ontvoering van Bibi staat centraal in het verhaal, dat van alle kanten wordt belicht. Je leeft mee met de (groot)ouders van Bibi, maar ook met de politie en zelfs met de ontvoerders en met Bibi zelf. Ondanks dat je een heleboel informatie al hebt en weet wie Bibi ontvoerd hebben, weet je niet hoe het afloopt. Je weet zelfs niet of Bibi wel bevrijd wordt en wie de grote crimineel achter het verhaal is. Uiteraard kom je hier aan het einde van het boek wel achter en het is leuk dat hier toch weer iets onverwachts in zit. Maar dat ga ik natuurlijk niet verklappen. Het boek heeft een prettige schrijfstijl en leest makkelijk weg. Ik had het ook zo uit. Wat mij betreft een aanrader.

Lees ook: Zomeravond van Suzanne Vermeer en Strandfeest van Suzanne Vermeer

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit spannende boek van Suzanne Vermeer kost € 12,50 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789400517240).

Geef een reactie