Baas van de wereld

Baas van de wereld. Zou jij dat willen zijn? Kinderen roepen weleens dat ze de baas van de wereld willen zijn. Dat is lekker makkelijk. Ivo wil dat ook wel. Want dan niemand hem strafwerk geven en moet iedereen naar hem luisteren. Maar is baas van de wereld zijn echt wel zo leuk?

Baas van de wereld

Ivo en Mila weten niet wat er gebeurt als er een zwerver voor hun neus staat, die beweert de baas van de wereld te zijn. Dat kan toch niet? Zo ziet de baas van de wereld er toch niet uit? Dat Baas niet zomaar een vieze zwerver is, begint ze te dagen als ze – achtervolgd door de politie – wegvliegen in een winkelkarretje. Ze belanden in een supersonische ruimte in het riool en komen erachter dat Baas de toekomst kan voorspellen. Voor ze het weten zijn ze betrokken bij een groter plan om de wereld te redden.


Zal het goed komen met de wereld? En wat zit er in dat verdachte bruine pakket dat Baas voortdurend meesjouwt? Dat hij nodig heeft om de wereld te redden? Het pakketje moet naar de koning. Maar waarom? Wat zit erin?

blogsbyingrid - baas van de wereld

Het is echt een leuk boek om te lezen. Het is een spannend verhaal met een flinke dosis fantasie. In het boek staan regelmatig leuke illustraties in kleur. En af en toe moeilijke woorden, maar die worden dan weer uitgelegd. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar.

Waar te koop

Dit leuke boek van uitgeverij Lemniscaat heeft ruim 200 pagina, kost € 14,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij AKO. ISBN: 9789047707356.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie