Stap voor stap yoga voor kinderen

Stap voor stap yoga voor kinderen

Als ik aan yoga denk, denk ik meestal aan rustgevende klanken, een beetje zweverig en ingewikkelde, moeilijke poses. Yoga en kinderen leek me al helemaal een uitdaging. Toch hoeft dat helemaal niet. Zeker niet met dit basisboek Stap voor stap yoga voor kinderen van uitgeverij Deltas. Een superleuke kennismaking met Yoga, speciaal voor kinderen.

Stap voor stap yoga voor kinderen

Dit handige boek kun je rechtop zetten zodat je de oefeningen goed kunt zien en de toelichting kunt lezen terwijl je de juist houding aanneemt. In dit boek worden 30 houdingen stap voor stap uitgelegd door een yogalerares die gespecialiseerd is in lessen voor kinderen.

Het boek is in vijf leuke werelden ingedeeld om de fantasie van je kind te stimuleren en je kind te helpen de houding te visualiseren. Het begint met een wandeling in de natuur, een dag in de dierentuin, op safari in de wereld, in de bergen en tenslotte op de boerderij. Bij yoga worden vaak dieren uitgebeeld en daarom vinden kinderen het erg leuk om mee te doen.

In dit boek word je meegenomen op vijf denkbeeldige wandelingen waarbij je kind onderweg een dier of een voorwerp mag nadoen. Dankzij deze houdingen maakt je kind op een speelse manier kennis met yoga en ontdek je samen de positieve effecten ervan. Denk daarbij aan meer balans tussen lichaam en geest, een groter zelfvertrouwen, minder spanning en een betere houding.

Lees ook: Basisboek yoga

Onze meiden hebben uiteraard al even geoefend. Niet alle oefeningen gingen even soepel, maar de duif en de zeeleeuw waren goed te doen en mochten op de foto.

De leuke tekeningen en de duidelijke stap-voor-stapbeschrijvingen zorgen ervoor dat de verschillende yogahoudingen gemakkelijk uit te voeren zijn. Wat mij betreft een leuke kennismaking met yoga voor kinderen.

Folder Kinderboekenweek/heerlijk lezen

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Stap voor stap yoga voor kinderen van uitgeverij Deltas kost € 24,95 en is vanaf 20 september 2021 verkrijgbaar in de boekhandel en online (ISBN 9789044760750).

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

1 gedachte op “Stap voor stap yoga voor kinderen

  1. Pingback: Meditaties voor kinderen - Slaap lekker!Blogsbyingrid

Geef een reactie