Meditaties voor kinderen – Slaap lekker!

Yoga, mediteren, mindfulness. Allerlei manieren om tot rust te komen. En dat is niet alleen interessant voor volwassenen maar ook voor kinderen. Maar dan dan wel passend bij hun leeftijd. Ik was dan ook benieuwd naar deze meditaties voor kinderen van uitgeverij Deltas. Deze meditaties staan op 30 handige kaarten en zijn bedoeld om van het slaapritueel een ontspannend moment te maken. Een superleuke kennismaking met mediteren, speciaal voor kinderen.

Meditaties voor kinderen – Slaap lekker!

Dit is geen boek, maar een stevige box met 30 kaarten met een kort verhaal. Soms hebben kinderen het moeilijk om rust te vinden. Ze worden de hele dag blootgesteld aan prikkels, waardoor ze de slaap moeilijk kunnen vatten. Deze handige box bevat 30 mooi geïllustreerde kaarten met voorleesverhalen die zich specifiek richten op de oorzaken van de onrust – fysieke spanning, angsten of onverwerkte emoties. Ze zijn gebaseerd op doeltreffende ontspanningstechnieken en zijn speciaal geschreven om rustig te worden en nervositeit te verminderen. Zo wordt het slaapritueel een fijn moment voor het hele gezin!

Pascale Pavy ontwikkelde Meditaties voor kinderen – Slaap lekker!

Pascale Pavy werkt al meer dan 25 jaar met mensen die aandoeningen hebben van psychische en motorische aard. Ze geeft ook opleidingen en staat zowel jonge ouders bij als mensen die professioneel met kleine kinderen werken.

Wat zit er in de box Meditaties voor kinderen?

In de box vind je eerst een boekje met informatie voor ouders. Het boekje begint met informatie over het slaapritueel en daarna volgt informatie over de specifieke werking van de verhalen en de ontspanningstechnieken die toegepast worden. Ook wordt uitgelegd dat bij de kaarten gebruik wordt gemaakt van kleurencodes voor nerveuze spanning (paars), fysieke spanning (rood), angsten en emotionele overbelasting (blauw) en gebrek aan verankering en concentratie (groen). Zo kun je gemakkelijk een kaart en verhaal kiezen dat aansluit bij de behoefte op dat moment.

Het is goed om eerst als ouder dit boekje goed door te lezen. Daarna kun je op een gewenst moment een passend kaartje kiezen. De verhaaltjes zij kort en duidelijk en geschreven om voor te lezen aan je kind. Het kan al met kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.

Lees ook: Stap voor stap yoga voor kinderen

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Meditaties voor kinderen – Slaap lekker! van uitgeverij Deltas kost € 25,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld bij bol.com en bookspot (ISBN 9789044763539).

Geef een reactie