Villa Algarve – De nieuwste thriller van Linda van Rijn

Thrillers. Ik hou er van en lees ze graag in een ruk uit. En in de zomer lees ik het meest. Lekker in de tuin of mee op vakantie. Linda van Rijn is een van mijn favoriete auteurs. Toen ik hoorde dat er een nieuw boek uitkwam, moest ik dat boek natuurlijk hebben! En ik heb het in één middag uitgelezen.

Villa Algarve – De nieuwste thriller van Linda van Rijn

De kaft van het boek licht al een tipje van de sluier op:

Isabelle van Duren vertrekt met haar vriendin Sanne voor een vakantie aan de Portugese Algarve. Allebei begin dertig, allebei net single na een lange relatie en allebei niet op zoek naar de liefde. De vakantie is alles wat het moet zijn: heerlijk eten, prachtige stranden en wanneer Isabelle ook nog de knappe surfer Victor ontmoet, kan de week helemaal niet meer stuk. Hoewel dit geen langdurige relatie gaat worden – of misschien wel juist daarom – geniet ze met volle teugen van het gezelschap van Victor: hij leert haar surfen op de golven en samen kanoën ze langs de prachtige kust.

Een jaar later is Isabelle terug in de Algarve. Ze heeft een nieuwe liefde gevonden en samen bezoeken ze zijn familie in hun vakantievilla vlak bij het schilderachtige Portimão. Maar wat een gezellige vakantie zou moeten worden, verandert in een nachtmerrie. De prachtige rotsen van de Algarve verbergen geheimen die Isabelle liever nooit had geweten…

Villa Algarve van Linda van Rijn

Het boek is een echte thriller en heeft bijna 300 pagina’s. Van de tekst die op de achterkant van het boek staat, kon ik niet echt opmaken waarom Isabelle terug ging naar de Algarve. Maar zodra je in het verhaal bent meegezogen, wordt alles duidelijk. Wanneer Isabelle met haar vriendin Sanne op vakantie is aan de Algarve ontmoet ze Victor, maar ook zijn broer Adam. Met Victor heeft Isabelle een paar geweldige dagen, maar het geen echte liefde. Meet een vakantieflirt. Ze krijgt uiteindelijk een relatie met zijn broer Adam. En met Adam gaat ze terug naar de Algarve om vakantie te vieren met de familie van Victor en Adam in hun vakantiehuis. Maar de vakantie verloopt anders dan je zou verwachten. Want Isabelle leert Victor en Adam ineens heel anders kennen en komt achter geheimen die ze liever niet had ontdekt.

Het is een verhaal waar ik helemaal in opging. Omdat we wel eens op vakantie geweest zijn in de Algarve en de plek zo goed en mooi beschreven wordt, had ik bijna het gevoel dat ik erbij was. Dat is ik het kon zien. Ik heb het boek in één middag uitgelezen. Je leert de personages steeds beter kennen. Maar toch was ik verrast over de geheimen die de personages met zich meedragen en hoe ze twee gezichten hebben. De ontknoping is geweldig spannend en zo geschreven dat je het gevoel hebt dat je het zelf beleeft. Een beetje angstaanjagend zelfs. Maar heel knap geschreven dus. Ik heb genoten van dit boek en het is wat mij betreft dan ook een echte aanrader!

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit spannende boek van Linda van Rijn kost € 17,50 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via bol.com of Bookspot (ISBN: 9789460686238).

Geef een reactie