Basisboek yoga

Als ik aan yoga denk, denk ik meestal aan rustgevende klanken, een beetje zweverig en ingewikkelde, moeilijke poses. Maar toch was ik nieuwsgierig naar yoga. Dit basisboek yoga van uitgeverij Deltas leek me een leuke kennismaking met yoga.

Basisboek yoga

Deze handige yogagids staat boordevol ontspannende en stimulerende yogaoefeningen om helemaal tot rust te komen of jezelf weer op te laden. Naast een volledige oefensessie van 45 minuten die je hele lichaam in balans brengt, vind je in dit boek ook enkele kortere sessies van 10 en 20 minuten die je meer energie geven of helpen alles los te laten.

Volledie oefensessie

De volledige oefensessie doe je in 45 minuten en bestaat uit 21 oefeningen, zoals de hond, de sprinkhaan, de berg en de vis. De oefeningen zijn duidelijk uitgelegd. Op de linker pagina staat een duidelijke omschrijving, eventueel met plaatjes en op de rechterpagina een illustratie die laat zien welke organen gemasseerd worden. Ook laten de plaatjes zien welke spieren gerekt worden. Super interessant. Dit ga ik toch echt eens proberen!

Korte sessies

Naast de volledige oefensessie staat er ook een aantal kortere oefensessies van 10 of 20 minuten in. De sessies van 20 minuten zijn om energie te tanken of te ontspannen. De sessies van 10 minuten zijn om te ontwaken of los te laten. Ook deze sessies bestaan uit een aantal oefeningen/houdingen die duidelijk worden omschreven.

Waar te koop?

De duidelijke stap-voor-stapbeschrijvingen en illustraties zorgen ervoor dat de verschillende yogahoudingen gemakkelijk uit te voeren zijn. Wat mij betreft een leuke en laagdrempelige kennismaking met yoga!

Ook enthousiast geworden? Het basisboek yoga van uitgeverij Deltas kost € 14,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via bol.com (ISBN 9789044759082).

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

9 gedachten over “Basisboek yoga

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Stap voor stap yoga voor kinderenBlogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   De kunst van positief denkenBlogsbyingrid

Geef een reactie