Versterk je immuniteit

Een actueel boek over ons immuunsysteem. Een virus, zoals het Corona virus, kan ons besmetten en ziek maken. In dit boek lees je meer over virussen en ons immuunsysteem. Ook vind je er tips over hoe je je afweersysteem kunt versterken en door een gezonde(re) levensstijl jezelf kunt beschermen tegen ziektes.

Versterk je immuniteit

Virussen kunnen ons ziek maken. Ze kunnen ons besmetten en via de lucht of door contact overgedragen worden. Maar wat zijn virussen nu eigenlijk? En waar komen ze vandaan? Wat zijn de verschillen tussen virussen zoals bijvoorbeeld het griepvirus en het coronavirus? In dit boek krijg je een heleboel uitleg over ziektekiemen en ons weerstandsvermogen, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Hoe werkt je immuunsysteem precies? En wat kan je doen om het te versterken? In dit boek vind je tips om je afweersysteem sterker te maken, compleet met voedingsadvies en zelfs sportoefeningen. Een gezonde levensstijl met voldoende nachtrust om te herstellen, maar ook regelmatige lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd eetpatroon zijn immers van groot belang om jezelf te beschermen tegen ziekten. Een interessant boek om te lezen dus.

Lees ook: De verbluffende wereld van microben

Versterk je immuniteit

Het boek heeft ruim 120 pagina’s en begint na een inleiding met de geschiedenis van de virologie. Daarna wordt uitgelegd wat een virus is. Vervolgens wordt uitgebreid stilgestaan bij het griepvirus. En uiteraard wordt een hoofdstuk gewijd aan het Corona virus. Wat dat betreft een heel actueel boek dus. Het laatste hoofdstuk gaat over het versterken van je afweer met onder andere voeding en lichaamsbeweging. En tot slot volgt een hoofdstuk met sportoefeningen. Allemaal oefeningen die je gewoon thuis kunt doen, met of zonder extra materiaal. De oefeningen zijn duidelijk uitgelegd met zowel tekst als illustraties.

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit boek van uitgeverij Deltas kost € 15,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via bol.com (ISBN: 9789044759334).

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

6 gedachten over “Versterk je immuniteit

  1. Wel een interessant onderwerp. En inderdaad ook actueel. Wel grappig om te zien hoe de pandemie zorgt voor een hele nieuwe markt aan spullen.

Geef een reactie