Fidget cubes

Laatst schreef ik al eens over de nieuwe rage van fidget toys. Inmiddels hebben onze meiden al weer een aantal nieuwe fidgets. De nieuwste fidgets van onze meiden zijn de fidget cubes. Een leuke kleine kubus met verschillende friemel mogelijkheden.

Lees ook: Fidget toys

Fidget cubes

De Fidget Cube is een kubus gemaakt van vinyl. De friemelkubus heeft verschillende knopjes, schakelaars, draaiplaten en meer om lekker te friemelen. Voor iedereen heeft de Fidget Cube een andere functie en kan door zowel kinderen als volwassenen gebruikt worden. Veel mensen, ook kinderen, hebben zijn vaak wat onrustig en gaan bijvoorbeeld met hun vingers tikken, met een pen klikken, op een potlood of pijn bijten, nagelbijten of friemelen met van alles en nog wat. Dat is niet allemaal even gezond (zoals nagelbijten) en soms zelfs vervelend voor anderen (het getik met een pen). Maar deze afleidingen kunnen mogelijk worden verholpen door de fidget cube. De fidget cube houdt je handen bezig waardoor je je beter kan concentreren. De anti stress kubus is klein en compact. En juist omdat de kubus zo klein is, is het een ideaal speelgoed dat perfect is voor op je bureau op kantoor, thuis of in de klas. 

De zes zijden van de fidget cube

De zes zijden van de fidget cube hebben verschillende functies:

  1. Klikken: vijf knoppen waarop je naar hartenlust kunt drukken. Drie knoppen met een hoorbaar klikgeluid en twee knoppen die je niet hoort. Ideaal voor in de klas of tijdens een vergadering.
  2. Glijden: de joystick doet denken aan die van een game controller en is bedoeld om je gedachten van je af te laten glijden
  3. Schakelen: een schakelaar zoals een lichtschakelaar.
  4. Ademhalen: Dit is gebaseerd op de ouderwetse ‘zorgsteen’. Het zachtjes wrijven kan helpen om stress te verminderen
  5. Rollen: een metalen bal en drie schakelaartjes die je kan rollen. De metalen bal kan je ook nog indrukken
  6. Draaien: een draaiknop met een rustgevende werking.

Friemelen maar!

Uiteraard waren de meiden helemaal enthousiast over hun nieuwe fidget. Anne koos een wit met blauwe fidget cube en Emma een wit met roze. De friemelkubus is klein maar past daarmee makkelijk in de hand is makkelijk mee te nemen. Ze zitten vaak heerlijk op de bank tv te kijken en dan een beetje friemelen met de kubus. Vooral voor Emma goed want die wil nog wel eens nagelbijten.

Deze fidget cube kost € 15 en is te koop bij www.fidgetcube.nl. Naast wit met roze en wit met blauw is de fidget cube ook verkrijgbaar in het zwart.

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

6 gedachten over “Fidget cubes

  1. o wat geinig en wat slim…ik kan me voorstellen dat er ook kleine techneuten zijn die zoiets zelf gaan knutselen

  2. Serieus? Hoe worden dit soort dingen toch verzonnen. Nu is er even geen school maar na de meivakantie gaan we vast en zeker deze dingen langzaam aan zien verschijnen. Ik moet eerlijk bekennen dat mijn blik al eerder op een ‘pop-it’ viel. Heet het zo? Van die nopjes die je eerst de ene kant indrukt en dan de andere kant. Ik vind het wel wat hebben. Ik word er rustig van, hahaha. Aan de andere kant. Als al die kinderen maar aan diezelfde nopjes zitten is dat ook hygiënisch gezien wel weer een dingetje. Ach, zo is er altijd wat denk ik dan maar.

Geef een reactie