Fidget toys

Blogsbyingrid - Fidget toys

De meiden waren ineens helemaal in de ban van fidgets. Ik had geen idee waar ze het over hadden. Blijkbaar iets wat nu helemaal hip is op TikTok. Ze hebben al een aantal fidget toys, maar er zijn een heleboel verschillende en nieuwe fidgets, zoals de Pop-it. En die moesten ze natuurlijk ook hebben. Toch maar eens induiken dus.

Fidget toys

Fidget toys. Ik had er echt nog nooit van gehoord. Ik kende wel de fidget spinner. Die hadden de meiden een paar jaar geleden en vorig jaar hebben we zelfs nog een surprise fidget spinner gemaakt met sinterklaas op school. Maar wat zijn fidget toys nu eigenlijk? Even zoeken op internet leert me dat fidget toys ook wel bekend staan als friemelspeelgoed. Fidget toys zijn gadgets en fidgets die geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen die moeilijk stil kunnen zitten of moeite hebben met zich te concentreren. Fidget toys zorgen voor rust en concentratie voor bijvoorbeeld wiebelkontjes of friemelaars.

Soorten fidget toys

Er blijken dus heel veel soorten fidge toys te zijn. Fidget toys die wij al kenden zijn naast de fidget spinner bijvoorbeeld de tangle en de squishy.

Maar nu heb je dus ook de Pop-it. De Pop-it is een siliconen matje met bubbels. De Pop-it is dubbelzijdig te gebruiken. Je drukt de bubbels naar beneden waarbij ze een licht knallend geluid maken, een soort bubbeltjesplastic effect, maar dan steeds weer opnieuw. Je draait de pop-it om en begint weer opnieuw.

De meiden hebben inmiddels een hele verzameling. Zo hebben ze een magic rainbow ball. Dit is een bal met gekleurde balletjes die in het gaatje moeten met dezelfde kleur. Ook hebben ze de simple dimple, de boon squishy, drie gekleurde magneetringen en de Fidget Pad die bekend is van TikTok. De Fidget Pad heeft maar liefst acht verschillende functies oftewel manieren om de stres te verminderen. Je kunt klikken, schuiven, draaien, wrijven, masseren, bewegen, drukken en rollen. Geschikt voor iedereen vanaf drie jaar als speelgoed of antistress speeltje. Voor mij allemaal nieuwe gadgets. Maar sommige zijn best leuk. Lekker freubelen en friemelen.

Fidget toys tegen stress

Fidget toys zijn dus niet alleen leuke speeltjes voor kinderen, maar zijn ook antistress speeltjes en ook geschikt voor volwssenen. Wanneer je zenuwachtig bent, ga je bijvoorbeeld met een pen klikken of nagelbijten. Fidget toys zouden dat kunnen verminderen. Onze beide meiden bijten nagels. Ik ben benieuwd of dit minder wordt door het spelen met de fidget toys.

Meer fidget toys?

Fidget toys kun je in veel winkels en online kopen, bijvoorbeeld bij bol.com. De prijzen variëren. Zo hebben wij voor de fidget boon squishy € 1,95 betaald, maar betaalden we voor de simple dimple € 8,95. Voor de fidget pad TikTok betaalden we met naam eraan € 6,95 en de magneetringen € 5. De Pop-it varieert in prijs afhankelijk van de kleur (effen of regenboog) en de vorm tussen de € 5 en € 7.

Lees ook: Fidget Fun: Fidgets voor iedereen om zelf te maken

Deze blog bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

3 gedachten over “Fidget toys

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Hoe bereid je je kind voor op een Corona test? 10 TipsBlogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Fidget cubesBlogsbyingrid

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Fidget Fun: Fidgets voor iedereen om zelf te makenBlogsbyingrid

Geef een reactie