Lezen: De verbluffende wereld van microben

Ik was geen echte held in de vakken als biologie, natuurkunde en scheikunde op school. Maar ik vond het zeker wel interessant. Ik vond het leuk te lezen en te leren over mens, dier, natuur en wetenschap. En dat vind ik nog steeds. Ik hoop onze meiden ook. Daarom vond ik dit boek van uitgeverij Deltas ook zo leuk: De verbluffende wereld van microben. En zeker nu – in Corona tijd – een passend en leerzaam onderwerp.

Het boek

Wat een leuk boek is dit. Het boek is helemaal in kleur. Er staat veel tekst op de pagina’s, want het boek staat boordevol informatie. Maar de tekst wordt ondersteund door de vele illustraties waardoor de hoeveelheid tekst niet afschrikt. Het boek begint met een hoofdstuk over microben. In dit hoofdstuk wordt uitgelegd wat microben zijn. Je kunt zelfs je eigen microben kweken thuis!

Daarna volgen de hoofdstukken over ziektekiemen. Wat zijn virussen, bacteriën en parasieten? En welke ziektekiemen kennen we. Denk aan wanneer je verkouden bent of een voedselvergiftiging hebt.

Ook komt er een stukje geschiedenis aan bod. Denk aan de tijd van de pest en cholera. Toen kwamen er riolen en kwam er aandacht voor een goede hygiëne. Maar ook kwamen er medicijnen en vaccins.

Het laatste hoofdstuk gaat over volksgezondheid en de uitleg van de termen epidemie en pandemie. En uiteraard wordt er ook even stil gestaan bij Corona.

Het boek heeft ongeveer 60 pagina’s en is helemaal in kleur. Het is een leuk boek om (samen) te lezen voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Er staan zeker moeilijke woorden in, maar je kunt juist samen met je kind het gesprek aan gaan en de moeilijke termen uitleggen en leren begrijpen op een manier die bij de leeftijd past.

Waar te koop

Dit leuke boek van uitgeverij Deltas kost € 14,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044759389.

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

1 gedachte op “Lezen: De verbluffende wereld van microben

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Versterk je immuniteitBlogsbyingrid

Geef een reactie