Beekse bergen

20180617_123343Een tijdje geleden zijn wij naar Beekse Bergen geweest. Zelf ben ik er een paar keer geweest, maar dat is al weer lang geleden. En de kinderen zijn er nog nooit geweest. Dus tijd voor een dagje Beekse Bergen.

Bij Beekse Bergen kun je verschillende dingen doen. Mij is het vooral bekend van het Safaripark, maar inmiddels kun je er zelfs overnachten en is er ook Speelland. Wij gingen deze keer een dagje op en neer naar Hilvarenbeek voor een safaridagje Beekse Bergen.

Je kunt op verschillende manieren op safari. Je kunt met de bus, je eigen auto, de boot of wandelend. Bij aankomst kozen wij eerst voor de autosafari. Met je eigen auto leg je een route af tussen de wilde dieren. Je mag uiteraard niet uitstappen en dient ramen en deuren van de auto gesloten te houden. Jullie hebben vast allemaal gezien dat er een tijdje geleden Franse mensen waren uitgestapt bij de luipaarden. Nou, dat kun je dus beter niet doen!

thumbnail_IMG_20180618_175233_929De auto safari is super leuk. Samen in de auto spot je de dieren. Sommige dieren blijven op een afstand maar anderen komen heel dichtbij. Bij ons kwam een struisvogel echt dichtbij de auto. Hij bleef maar met zijn snavel op de ruit tikken. Het leek of hij er insecten vanaf at. De meiden vonden dit best spannend: ” wat nou als de ruit kapot gaat mama”. Nou dat gebeurt niet hoor.

Halverwege de autosafari kom je bij een parkeerplaats en restaurant.Hier kun je uitstappen, wat eten en even spelen. Je kunt beslissen je auto daar te laten staan en verder te gaan met een ander vervoermiddel of je gaat weer verder met je eigen auto. Wij deden het laatste. We reden de autosafari verder en bijna aan het eind kwamen bij de giraffen. Die zorgden voor een  flinke opstopping omdat ze de daken van de auto’s schoon gingen likken. Super leuk om te zien.20180617_122731

Na de auto safari hebben we lekker een hapje gegeten. We hebben toen een deel van de wandelroute gelopen en de roofvogelshow bezocht. Ook deze was super! De vogels vliegen rakelings boven je hoofd. Heel spannend.

We sloten de dag af met de boot safari. Over het water ga je langs de andere kant dan de autosafari en kun je de dieren ook goed zien. De kinderen vonden het geweldig. Na een hapje gegeten te hebben, was het tijd om naar huis te gaan. Maar niet voordat het souvenir winkeltje bezocht was. De meiden mochten van hun gespaarde zakgeld een kleinigheidje kopen en kozen voor een knuffel Maki.

We hebben heel veel dieren gezien. Zebra’s, olifanten, apen, luipaarden, leeuwen en nog veel meer. Ook was het nieuwe ‘Edge of Africa’ geopend, een nieuw gebied aan de rand van het Safaripark waar je tussen de pinguïns en ringstaartmaki’s kunt wandelen. De meiden hebben genoten. Ze hebben nog nooit zo enthousiast over een dagje uit of dierentuin verteld. Wij hebben ook genoten. Het is fijn dat je kunt kiezen bus, auto, boot of wandelen. Je kunt er prima eten en er is ook genoeg te spelen voor kinderen. Al met al een aanrader voor een dagje uit.

 

1 gedachte op “Beekse bergen

Geef een reactie