Belevingspad Schaapskooi Stroothuizen, Denekamp

20180521_133532.jpg

Laatst was het mooi weer en hadden we nog geen idee wat we zouden gaan doen die dag. Even google erbij en we kregen het idee om naar een blotevoetenpad te gaan met de meiden. Ik had er iets over gelezen en het dichtst bij was Denekamp.

Aangekomen bij de schaapskooi Stroothuizen besloten we eerst iets te eten en te drinken. Een soepje, echte Twentse Krentenwegge en pannenkoeken voor de meiden. We zaten aan een picknicktafel vlakbij de schapenweide en de meiden speelden in de speeltuin. Heerlijk.

Na het eten besloten we het blotevoetenpad te lopen. Dit bleek alleen geen blotevoetenpad te zijn, maar een belevingspad. Ondanks dat we het jammer vonden dat we verkeerd geïnformeerd waren, was dit ook erg leuk om te doen.

Het eerste stuk loop je door het bos waar je verschillende leuke dingen tegenkomt. Zo hangt er een kabouter in de boom en zie je meer moois. Vervolgens kom je uit bij de schapenweide en die mag je in. Je loopt tussen de schapen naar de andere uitgang van de wei. Anne vond dat best een beetje spannend tussen al die schapen, maar ze doen niks. Er lag wel veel schapen poep. Dus maar goed dat we niet op blote voeten waren!

Daarna liep je door een lege wei langs de bosrand. De kinderen konden door het hoge gras rennen en op boomstammen spelen.  Ook kwamen langs de wei waar de dekrammen stonden.  Vervolgens liepen we door tot het stuk land waar het graan groeit. Er was een leuk pad dwars door het graan gemaakt en onderweg kom je nog een bankje tegen om uit te rusten. Het laatste stukje loopt je weer langs een schapenwei en dan kom je weer uit bij de speeltuin en het terras.

We zijn ook nog even in de stal geweest. Er waren lammetjes geboren en in de stal kon je er een aantal bewonderen:

Ondanks dat het geen blotevoetenpad was, hebben we toch genoten. En een blotevoetenpad, dan doen we gewoon een andere keer!

 

12 gedachten over “Belevingspad Schaapskooi Stroothuizen, Denekamp

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   E-book Wandelen met Kinderen van KidsErOpUitBlogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   10 Leuke buitenactiviteiten in coronatijdBlogsbyingrid

Geef een reactie