10 Leuke buitenactiviteiten (in coronatijd maar ook daarna!)

Ondanks dat er al wat versoepelingen zijn, kunnen we door de Corona maatregelen nog niet alles wat we willen. Natuurlijk is het leuk om naar een pretpark of dierentuin te gaan, maar toch ben ik daar nog een beetje huiverig voor. Maar wel wil ik graag met de kids naar buiten als het mooi weer is. En daarom in deze blog tien leuke buitenactiviteiten in coronatijd.

1 Ga naar het bos

De afgelopen tijd zijn we veel naar het bos geweest. Wel liepen we steeds een andere route of gingen we naar een ander bos. Zo gingen we naar Landgoed Twickel in Delden. Lekker dichtbij en je kunt er verschillende routes lopen. Zo kun je bij het kasteel Twickel verschillende paden nemen en zijn we ook bij het vlonderpad geweest.

vlonderpad

Daarnaast zijn we naar Lutterzand geweest. Parkeren bij het paviljoen en een mooie route lopen. Lekker klimmen in bomen en lopen in of bij het water. De meiden vonden het heerlijk. En onderweg kun je lekker wat drinken of een ijsje eten.

2 Ga naar de speeltuin met terras

Vlakbij Twickel in Delden is het Hoogspel. Dit café-restaurant heeft een mooi terras en leuke speeltuin voor de kinderen. Zo fijn dat het terras weer open is. De kinderen kunnen heerlijk spelen in de speeltuin terwijl wij lekker relaxt van een hapje en een drankje genieten op het terras.

3 Ga naar een natuurspeeltuin of speelbos

Ook zijn we in Oldenzaal bij het Hulsbeek naar het speelbos geweest. Verspreid door het oude eikenbos zijn super leuk en avontuurlijke speeltoestellen op natuurlijke wijze met de beekloop verweven. Het parcours in het speelbos bestaat uit allerlei spannende klimtoestellen, schommels, een kabelbaan en slingertouwen. De meiden vonden dit geweldig! En als je uitgeklommen bent, kun je lekker aan het water gaan zitten.

4 Ga lekker picknicken

Super leuk om te doen, is picknicken. En dat kan overal. In de speeltuin of een grasveld in de buurt, maar ook in het bos of tijdens een fietstocht. Uiteraard neem je allerlei lekkere dingen mee. En hoe leuk is het om eerst samen de lekkerste picknick recepten te verzamelen en te maken zodat je een super lekkere picknick hebt. Kleedje mee en smullen maar!

5 Ga heerlijk wandelen

Je hoeft natuurlijk niet perse ergens naar toe. Sinds Corona vinden wij het heerlijk om elke dag een ommetje te maken in de wijk. Gewoon een half uurtje of langer lekker wandelen door de wijk. Steeds een andere route. Zeker nu in de lente is dat heerlijk en is de natuur zo mooi. De bomen krijgen weer blaadjes, er zijn mooie bloesems, de eenden hebben al jongen en de zwanen zijn nog aan het broeden. Zo mooi om te zien.

6 Ga naar een klimbos

Super leuk en best wel een beetje spannend vonden onze meiden het klimbos. Wij gingen naar Avatarz in Deurningen. De meiden kozen de lage route en dat was voor hen hoog genoeg. Voor kinderen van zes tot ongeveer negen jaar staat er op twee tot vier meter hoogte een gaaf klimparcours met zo’n 30 hindernissen en vier ziplines. Dankzij het veilige zekeringssysteem kunnen de kids zonder begeleiding het parcours volgen.

7 Ga bloemen plukken

Lees ook: Bezoek de Twentsche bloemenpluktuin

droogbloemen in lijstje

Zodra de velden weer vol bloemen staan, kun je de mooiste (veld)boeketten zelf plukken. Zet ze thuis in een mooie vaas of droog ze en maak een mooi fotolijstje met droogbloemen. Je kunt natuurlijk de bloemen gewoon plukken in de velden en langs de weg in de buurt, maar je kunt ook naar een pluktuin gaan.

Lees ook: DIY – Fotolijstje met droogbloemen maken

8 Ga naar een maisdoolhof

Nu nog wat vroeg, maar waarschijnlijk vanaf ongeveer juli kun je weer naar de maisdoolhoven. Wij gingen al eens naar het Groot Twentsch Maisdoolhof naar Maisdoolhof Nederweert. De kinderen vonden het super leuk. Eerst lekker buiten de uitgang van het doolhof zoeken en daarna nog even lekker spelen en op het terras zitten.

maisdoolhof

9 Bezoek een blotevoetenpad

Super leuk om te doen, is een blotevoetenpad lopen. Lekker door de modder en lekker buiten ravotten. Een blotevoetenpad is vaak speciaal aangelegd om op blote voeten door de natuur te lopen.

Op een blotevoetenpad loop je een korte wandelroute over verschillende soorten ondergrond. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld modder, maar ook zacht gras en fijn zand of schelpen, grind en grote keien. Maar ook kun je over houtsnippers of kiezel lopen. Best wel een uitdaging soms.

Lees ook: Belevingspad Schaapskooi Stroothuizen, Denekamp

10 Ga vissen

Niet helemaal mijn hobby, maar ik zie het wel veel in de buurt. Vooral vaders met kinderen. Ga zelf vissen of ga met de kinderen kikkervisjes vangen. Niet alleen super leuk maar ook nog eens erg leerzaam.

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie