DIY – Fotolijstje met droogbloemen maken

20200514_1348388718832519207517036.jpg

Met het mooie weer kun je lekker naar buiten. En wat is er nou leuker dan bloemen plukken? En die bloemen staan natuurlijk hartstikke leuk in een vaasje. Maar je kunt er nog veel meer mee. Je kunt je eigen droogbloemen maken en die in een fotolijstje doen! Dus toen wij laatst gingen wandelen, hebben wij een mooi bosje bloemen geplukt. De meeste bloemen gingen in een vaasje en een paar bloemen hebben we gedroogd.

Bloemen plukken

De laatste tijd gaan we regelmatig een stukje wandelen met de meiden. Soms gewoon bij ons door de wijk. En soms ook even net daar buiten. Daar is industrieterrein maar met veel groen er om heen. En daar groeien allerlei leuke bloemen, zoals boterbloemen en margrieten. Dus regelmatig wordt er een mooi boeketje geplukt door de meiden.

Droogbloemen maken

Je kunt bloemen op verschillende manieren drogen. Je kunt ze ophangen en drogen aan de lucht. Je kunt ze in een kartonnen doos drogen. Je kunt ze zelfs in de oven drogen. Maar kozen er voor om de bloemen te drogen door ze te persen. Dat kan met een echte bloemenpers, maar ook gewoon tussen een paar dikke boeken.  We deden de bloemen eerst tussen een stukje keukenpapier en legden ze daarna tussen een paar oude dikke studieboeken.

En dan wachten totdat de bloemen goed gedroogd zijn. Na ruim een week hebben we voorzichtig gekeken hoe de droogbloemen eruit zagen. We zagen wel dat een paar bloemen verkleurd waren en een paar bloemblaadjes dubbel hadden gelegen. Heel voorzichtig haalden we de bloemen van de keukenrol en plaatsten ze in een fotolijstje. En het resultaat is super leuk. Ieder heeft zijn eigen, unieke droogbloemen lijstje.

handtekening png

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

1 gedachte op “DIY – Fotolijstje met droogbloemen maken

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   10 Leuke buitenactiviteiten in coronatijdBlogsbyingrid

Geef een reactie