Trakteren: Regenboog kwarktaart in een glaasje

regenboog kwarktaart in een glaasje

Trakteren is leuk. Je wilt graag iets origineels. Maar  voor mij moet het vooral ook snel en makkelijk zijn. Op Pinterest zie ik de mooiste traktaties voorbij komen. Maar meestal zijn dit tijdrovende klusjes en vaak niet de makkelijkste ideeën. Dus in deze blog een lekkere maar zeker mooie en makkelijke traktatie: regenboog kwarktaart in een glaasje.

Met Dr. Oetker snel klaar

Kwarktaart aten wij vroeger ook wel eens. Ik weet nog dat ik het samen met mijn moeder maakte. Het is makkelijk en snel te maken. En het is ook nog eens erg lekker. Daarnaast kun je enorm variëren met smaak en versiering.  Zelf maak ik altijd de kwarktaart van Dr. Oetker. Dit keer gebruikten we de naturel kwarktaart met de kleurstoffen van Dr. Oetker. Naast het pak kwarktaart heb je nog 500 gram kwark, 250 ml slagroom, 60 gram boter en 400 ml water nodig. En uiteraard versiering naar wens.

De kwarktaart is zo gemaakt. Eerst maak je de bodem door de boter te smelten met de kruimelbodem mix. Daarna mix je de kwark, de slagroom en het water en voeg je de taart mix toe. Even lekker mixen en dan verdelen over verschillende kommetjes voor de verschillende kleuren. De standaard kleurstoffen zijn blauw, rood en geel. En daar kun je natuurlijk mee mengen zodat je groen, oranje en paars krijgt. Gewoon een kwestie van proberen. Dan kun je laagje voor laagje het glaasje vullen. En met wat overblijft maken we een kwarktaart in verschillende regenboog kleuren. Dan mag de taart 2,5 uur in de koelkast. En als de taart na 2,5 uur lekker opgestijfd is, kun je de taart versieren met bijvoorbeeld decoratiestrooisels en slagroom.

Kwarktaart in een glaasje

Veel leuker dan gewone kwarktaart is natuurlijk kwarktaart in een glaasje. Ik gebruikte dit keer plastic wijnglazen van de Hanos. Eerst een klein laagje van de kruimelbodem in het glaasje en daar boven op laagje voor laagje de gekleurde kwarktaart. Dat gaat 2,5 uur in de koelkast.

regenboog kwarktaart in een glaasjeEn dan kan het versieren beginnen! Dit keer hielden we het heel simpel met eenhoorn strooisels. Maar het resultaat vonden de meiden geweldig mooi en lekker! En het leuke is dat de kinderen kunnen meehelpen en zelf kunnen versieren, want het is heel makkelijk. En daarna natuurlijk lekker smullen!

Lees ook: Trakteren: glaasje eenhoorn kwarktaart

Meer traktatie ideeën vind je onder de categorie traktaties

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400pinterest2

1 gedachte op “Trakteren: Regenboog kwarktaart in een glaasje

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Kersttoetjes – Kwarktaart in kerst kleuren en vormpjesBlogsbyingrid

Geef een reactie