Lezen – AVI stripboeken van Zwijsen

calamityjaneUitgaven van uitgeverij Zwijsen heb je al vaker voorbij zien komen in mijn blog. Bijvoorbeeld blogs over leuke boeken en educatieve spellen voor de meiden. Maar ook speciale boeken zoals leesboeken in de vorm van toneellezen en zoeklicht dyslexie serie van Zwijsen. Ze blijven met nieuwe, leuke en leerzame materialen komen. Ook in deze blog weer een leuke serie, namelijk strips op AVI niveau.

Uitgeverij Zwijsen

Dolfje_zinnen_maken_grootUitgeverij Zwijsen is bekend van leermethoden en ondersteunende lesmaterialen voor de basisschool. Het materiaal sluit perfect aan bij het niveau van je kind en het aanbod op school. Onze eerste aanschaf was voor Anne. Zij kreeg al eens het spel schooltje spelen. Maar naast de spellen, is ook samen toneellezen iets wat de meiden graag doen. Deze keer weer iets nieuws op lees gebied, namelijk de strips op AVI niveau.

Lees ook: Toneellezen

Strips op AVI niveau

Zodra je kind begint met lezen, wordt er gelezen op verschillende niveaus. Op onze school wordt gebruik gemaakt van de AVI niveaus. Hee eenvoudig gesteld geeft het AVI niveau aan in welke groep het kind zit en in welk deel van het schooljaar. AVI E3 is bijvoorbeeld het niveau voor eind groep 3 en AVI M5 is het niveau voor midden groep 5. Meer over AVI niveaus lees je in de blog: wanneer kan een kind films met ondertiteling kijken en begrijpen. Leesboeken zijn dus vaan op AVI niveau zodat een kind een boek kan kiezen dat bij zijn leesniveau past. En nu zijn er dus ook strips op AVI niveau.

Van uitgeverij Zwijsen zijn nu drie nieuwe titels verschenen. Rijk zijn is fijn, voor kinderen vanaf 6 jaar (AVI M3) en Superteek! en Calamity Jane voor kinderen vanaf 8 jaar (AVI E5).

Calamity Jane

calamity janeDit avontuurlijk stripboek gaat over Calamity Jane die in het Wilde Westen van Amerika liever op avontuur gaat dan in de klas zit. Ze werkt als hulpsheriff in Deadwood en samen met haar trouwe paard Belle Star beleeft ze allerlei avonturen. Zo gaat ze op zoek naar de drie boeven die de bank van Deadwood hebben beroofd. Calamity Jane begint samen met Belle Star en Bill Hickock de speurtocht naar het verdwenen geld. En het leuke is dat deze hoofdpersonen echt hebben bestaan en historische figuren zijn uit de tijd van het Wilde Westen. Het stripboek is heel leerzaam door de leuke weetjes over Noord-Amerika en het Wilde Westen waar het boek vol mee staat. Lees- en leerplezier  verzekerd dus!

Calamity Jane is een leuk stripboek met 30 pagina’s. Het boek heeft een harde kaft en de bladzijdes zijn volledig in kleur.

Waar te koop

Het boek Calamity Jane kost € 10,50 en is onder andere online te koop bij uitgeverij Zwijsen en bijvoorbeeld bol.com. Kijk voor meer informatie op de website van Uitgeverij Zwijsen. Daar vind je nog veel meer leuke boeken en spelletjes. Fijn is dat het onderverdeeld is in (leeftijds)niveaus en wat betreft de boeken ook op AVI niveau. Dan weet je zeker dat je iets uitzoekt dat past bij het niveau van je kind.

Lees ook: Wanneer kan een kind films met ondertiteling kijken (en begrijpen)?

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

 

 

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie