Lezen – zoeklicht dyslexie serie van Zwijsen

Uitgaven van uitgeverij Zwijsen heb je al vaker voorbij zien komen in mijn blog. Bijvoorbeeld blogs over leuke boeken en educatieve spellen voor de meiden. Maar ook speciale boeken zoals leesboeken in de vorm van toneellezen. Ook in deze blog weer een speciale serie, namelijk boeken uit de zoeklicht dyslexie serie.

Uitgeverij Zwijsen

Dolfje_zinnen_maken_grootUitgeverij Zwijsen is bekend van de leermethoden en ondersteunende lesmaterialen voor de basisschool. De boeken, en spellen sluiten perfect aan bij het niveau van je kind en het aanbod op school. Onze eerste aanschaf was voor Anne. Zij kreeg al eens het spel schooltje spelen. En daar is druk mee gespeeld hier in huis. Ook liet ik je al eens de kaartspellen van Dolfje Weerwolfje zien en de toneel leesboeken. Nu dus aandacht voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Zoeklicht Dyslexie serie

20200407_1250005247727982111764224.jpgUitgeverij Zwijsen heeft een speciale serie voor kinderen met Dyslexie: de zoeklicht dyslexie serie. Hoe wijken deze boeken dan af van normale kinderboeken?  Allereerst heeft Zwijsen een speciaal lettertype voor dyslectici, het Zwijsen Dyslexiefont. Dat is rustig en duidelijk. Daarnaast hebben de boeken aparte vormgeving voor extra ondersteuning tijdens het lezen. Voorin het boek staan bijvoorbeeld plaatjes met bijbehorende woorden in verschillende kleuren. Deze woorden komen ook in het boek terug en zijn dan gekleurd en vet gedrukt. De boeken zijn eenvoudig qua leesniveau, maar niet kinderachtig. Ze passen dus bij de leeftijd van het kind.

De serie bestaat uit leesboeken, informatieve boeken en speciale uitgaven van bekende kinderboeken. Zoeklicht dyslexie boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf groep 4 (vanaf ongeveer 7 jaar). De teksten in de boeken zijn met veel humor voor extra leesplezier. Want dat is natuurlijk belangrijk: dat de kinderen plezier beleven aan het lezen.

Net als Einstein

netalseinsteinDit boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het boek gaat over Joep, een stoere jongen. Joep raast met zijn BMX-fiets over de race baan. Helaas lukt inschrijven voor een wedstrijd niet, want Joep heeft moeite met lezen en schrijven. Maar dan ontdekt Joep dat hij op Einstein lijkt. Kan hij misschien toch meedoen aan de wedstrijd?

Net als Einstein is een leuk boek met ruim 30 pagina’s. De pagina’s zijn overzichtelijk ingedeeld en de hoofdstukken zijn kort. Ook staan er leuke illustraties in en alle tekeningen zijn in kleur. Het boek heeft een leesniveau van AVI M5. Dit boek kost€ 11,99 en is online te koop bij uitgeverij Zwijsen en bijvoorbeeld bol.com.

 

Puks pizza en pudding paleis

puksDit boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. Het boek gaat over Puk. De ouders van Puk hebben een bijzonder restaurant: het pizza en pudding paleis. Daar hebben ze heel bijzondere gerechten. Zo hebben ze pizza met drop bijvoorbeeld. Of pudding met makreelsmaak. Maar helaas komen er steeds minder klanten. Dan komt Puk er achter dat een groot bedrijf hun restaurant wil kopen. O nee! Lukt het Puk om het restaurant van haar ouders te redden?

Puks pizza en pudding paleis is een leuk en grappig boek met ruim 50 pagina’s. Ook in dit boek zijn de pagina’s overzichtelijk ingedeeld en de hoofdstukken zijn kort. Ook staan er weer leuke illustraties in en alle tekeningen zijn in kleur. Het boek heeft een leesniveau van AVI E5. Dit boek kost€ 12,99 en is online te koop bij uitgeverij Zwijsen en bijvoorbeeld bol.com.

Onze meiden hebben geen dyslexie. Toch zijn de boeken ook voor hun leuk om te lezen. De boeken zijn duidelijk en leuk voor hun leeftijd. Zeker niet kinderachtig!

Waar te koop

Heeft jouw kind moeite met lezen of misschien wel dyslexie? Deze boeken zijn online te koop bij uitgeverij Zwijsen en bijvoorbeeld bol.com. Kijk voor meer informatie op de website van Uitgeverij Zwijsen. Daar vind je nog veel meer leuke boeken en spelletjes. Fijn is dat het onderverdeeld is in (leeftijds)niveaus en wat betreft de boeken ook op AVI niveau. Dan weet je zeker dat je iets uitzoekt dat past bij het niveau van je kind.

Lees ook: Wanneer kan een kind films met ondertiteling kijken (en begrijpen)?

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

 

 

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

1 gedachte op “Lezen – zoeklicht dyslexie serie van Zwijsen

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Dyslexie | Als lezen niet vanzelf gaatBlogsbyingrid

Geef een reactie