Toneellezen

Uitgeverij Zwijsen kenden we al van leuke boeken en educatieve spellen voor de meiden. Naast gewone leesboeken hebben ze ook leesboeken in de vorm van toneellezen. En dat doe je samen. Kinderen kunnen het samen doen, maar als ouder kun je ook samen met je kind lezen.  In deze blog laat ik je twee boeken in de vorm van toneellezen zien.

Uitgeverij Zwijsen

Dolfje_zinnen_maken_grootUitgeverij Zwijsen is bekend van de leermethoden en ondersteunende lesmaterialen voor de basisschool. De boeken, en spellen sluiten perfect aan bij het niveau van je kind en het aanbod op school. Anne kreeg al eens het spel schooltje spelen. En daar is druk mee gespeeld hier in huis. Ook liet ik je al eens de kaartspellen van Dolfje Weerwolfje zien. Nu dus leesboeken in een andere vorm: toneellezen.

Toneellezen

wp-15701792867503500214409713414560.jpg

Toneellezen biedt een nieuwe vorm van samen lezen. Twee (of meer) lezers nemen de rol van een personage op zich en lezen de teksten hardop voor. Eigenlijk is het een soort toneelstukje dat je samen opvoert. De teksten bestaan voornamelijk uit dialogen, zodat de lezers elkaar steeds afwisselen. Zo bevordert samen toneellezen het leesplezier en het lezen met intonatie.

 

#groep8

groep8

De 11-jarige tweeling Rosalie en Valentijn heeft een eigen Youtube kanaal. Ze maken regelmatig vlogs over wat ze meemaken op school. En ze maken sketchvideo’s en doen challenges. In de klas hebben ze veel volgers en er wordt onderling ook heel wat geappt. Maar dan blijkt dat de social media niet altijd op een positieve manier worden gebruikt. Er ontstaan ruzies op WhatsApp bijvoorbeeld, er is sprake van nepnieuws en sommige kinderen worden er onzeker van. Dan grijpt juf Jasmijn in met een challenge voor de klas: twee weken offline en zonder telefoon! Zou dat lukken?

Dit boek gaat over actuele onderwerpen en maakt het daarmee heel herkenbaar voor (ouders en) kinderen. Het boek heeft veel aandacht voor mediawijsheid, privacy en het gevaar van het helemaal opgaan in wereld van de social media.

#groep8 is een leuk boek met ruim 100 pagina’s. Er wordt veel afgewisseld met illustraties en alle tekeningen zijn in kleur. Het boek heeft een leesniveau van AVI E6.

 

De spiekfabriek

spiek

Kesia en Esther zijn niet goed in taal en ze zijn super zenuwachtig voor de toetsen op school. Bij Esthers broer kopen ze een spiekmethode. En dat gaat goed! Al snel zetten ze een eigen handeltje op: de spiekfabriek. Natuurlijk willen alle klasgenoten goede cijfers halen. Maar de bedragen die Esthers broer vraagt worden steeds hoger. En dan eist hij opeens het geld op: en wel meteen!

De spiekfabriek is een leuk en spannend boek met ruim 100 pagina’s. Er wordt veel afgewisseld met illustraties en alle tekeningen zijn in kleur. Dat maakt het leuk om te lezen. Het boek heeft een leesniveau van AVI E6.

 

Onze meiden vinden het erg leuk om samen te lezen. Deze boeken zijn voor Emma nog wat moeilijk, maar samen met Anne of met een van ons komt ze er wel uit. Ook samen met Anne kunnen we deze boeken goed lezen. En het leuke is, dat de onderwerpen heel herkenbaar zijn en dus aanspreken.

Waar te koop

Lijkt het je ook leuk om samen met je kind te gaan toneellezen? Deze boeken kosten € 13,50 per stuk en zijn online te koop bij uitgeverij Zwijsen en bijvoorbeeld bol.com. Kijk voor meer informatie op de website van Uitgeverij Zwijsen. Daar vind je nog veel meer leuke boeken en spelletjes. Fijn is dat het onderverdeeld is in (leeftijds)niveaus en wat betreft de boeken ook op AVI niveau. Dan weet je zeker dat je iets uitzoekt dat past bij het niveau van je kind.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

 

 

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

10 gedachten over “Toneellezen

  1. Wat ontzettend leuk zeg en ook nog eens super goed. Lezen en voorlezen is zo belangrijk en met deze boeken lees je op een hele leuke manier en kunnen kinderen samen of met jou lezen. Erg goed!

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   BOEKENWEEK BLOGHOP 2020Blogsbyingrid

Geef een reactie