Een budget om te shoppen?

ShoppenIk zit middenin mijn maand geen kleding en accessoires kopen voor mijzelf en de meiden. Dat maakt me bewuster over mijn aankopen. Daarnaast schreef ik over geld opzij zetten voor later. En het schrijven van deze blogs en jullie reacties heeft me een beetje aan het denken gezet. Ik kreeg bijvoorbeeld een reactie of ik dan altijd zo veel kocht? De lezeres had voor zichzelf een maandelijks budget en op=op. Een andere reactie was of ik echt elke week wat kocht. Uhm, ja dus. Nou koop ik regelmatig wat en wordt wel eens shopaholic genoemd, maar ik sta bijvoorbeeld nooit rood. En ik verdien ook geen gouden bergen. Dus het valt allemaal wel mee. Maar het leek me wel leuk hier een blog aan te wijden.

Maandelijks budget

BudgetUiteraard heeft iedereen een maandelijks budget. En dat is het geld dat je binnenkrijgt, je loon of uitkering. En daarnaast heb je je vaste lasten. Denk aan je hypotheek of huur maar ook energielasten en boodschappen. Misschien heb je wel een auto. En daarnaast bijvoorbeeld kosten voor tv, bellen en internet. Het is ook leuk als je wat kunt sparen, enerzijds voor onvoorziene uitgaven, anderzijds voor leuke dingen zoals dagjes uit en vakanties. En dan heb je natuurlijk nog geld nodig voor kleding, schoenen en accessoires. Hoeveel je daar aan uit kunt geven, hangt dus samen met je inkomsten en je vaste lasten.

Shoppen versus je maandelijks budget

Tegenwoordig vind ik dat je best wel in de verleiding komt om te shoppen. Niet alleen op radio en televisie wordt reclame gemaakt. Ik merk dat het vooral de reclame op social media en de acties in mijn mailbox me enthousiast maken. Je ziet de nieuwste collecties, de eerste dingen in de sale. En daar ben ik blijkbaar toch wel gevoelig voor. Ik heb dan ook geen vast budget. Maar ik zorg dat ik wel elke maand spaar en niet rood sta. Dat is ook een soort van budget toch?

De aankopen van afgelopen weken

Wat heb ik dan de afgelopen gekocht? In de eerste week waren het de scrunchies. Maar die kocht ik van een cadeaubon bij de HEMA. In de tweede week kocht ik een vest voor Emma. In de sale van € 59,95 voor € 19,95. Dus mijn uitgaven vielen eigenlijk best wel mee, al zeg ik het zelf.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

7 gedachten over “Een budget om te shoppen?

  1. Ik moet zeggen dat Social Media en de nieuwsbrieven ook wel invloed hebben op mijn koopgedrag. Maar vaak denk ik er een paar weken over na. Soms is het dan al uitverkocht, maar dan heb ik pech… Goed dat je er zo bewust mee bezig bent!

  2. hier hebben wij geen maand budget 🙂 we kopen wat wij willen kopen en daar is het ook het geld voor dus ja. heb wel eens geprobeerd een maand no buy hahah maar nee dat ging hem niet worden 😉

  3. Ik denk wel dat het goed is om een budget hiervoor te reserveren. Je schrikt er soms van wat je uitgeeft zonder dat je het door hebt. Zeker met alles wat tegenwoordig online gekocht kan worden.

  4. Ik denk dat ik elke maand wel (te veel) spullen koop, en meestal kom ik prima uit met mijn vaste lasten. Als deze lasten iets hoger liggen, lukt het mij prima om wat minder te kopen. Wat bewuster geld opzij zetten om te sparen, kan bij mij zeker beter.

  5. Dit is zo herkenbaar. Ik koop op het moment ook veel sneller dingen. Nieuwsbrieven en social media zijn voor mij echte triggers. Ik ga aankomende maand de hand op mijn knip houden!

  6. Een paar weken terug heb ik een Excellijst gemaakt hoeveel ik heb besteed aan welke onderdelen. Toen schrok ik wel van een aantal bedragen. Ik heb nu al het idee dat ik in oktober meer overhoud.

  7. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Een maand lang geen kleding kopen – week 3Blogsbyingrid

Geef een reactie