Speelgoed: Kaartspellen van Dolfje Weerwolfje

Uitgeverij Zwijsen kenden we al van de leuke boeken en tijdschriften* voor de meiden. Maar daarnaast hebben ze ook een aantal leuke spellen. Ook de spellen zijn ingedeeld naar leeftijd/niveau van de kinderen. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen taal, lezen, schrijven, rekenen en wiskunde. Wij kozen dit keer voor twee kaartspellen in de categorie taal en lezen.

Uitgeverij Zwijsen

MRV_Schooltje_spelenUitgeverij Zwijsen is natuurlijk bekend van hun leermethoden en ondersteunende lesmaterialen voor de basisschool. De boeken, maar ook de spellen sluiten dus perfect aan bij het niveau van je kind en het aanbod op school. Anne kreeg al eens het spel schooltje spelen. En daar is druk mee gespeeld hier in huis. Vorig jaar schreef ik al eens een review over de tijdschriften Maan Roos Vis en Dolfje Weerwolfje*. Deze keer mochten we twee kaartspellen reviewen. En in deze vakantie namen we daar eens even lekker de tijd voor.

Dolfje Weerwolfje kaartspellen

Dolfje Weerwolfje is natuurlijk bekend van de boeken van Paul van Loon. Wij kozen twee kaartspellen van Dolfje Weerwolfje. Deze spellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar tot ongeveer 9 jaar. Qua niveau past het dus perfect bij de meiden.

Zinnen maken

Het kaartspel zinnen maken is een spel dat werkt op je lachspieren. Het spel bestaat uit drie verschillende soorten kaarten, Kaarten met het begin van een zin, kaarten met een tussenstukje en kaarten met het einde van een zin. Elke kaart heeft een vrolijke kleur en leuke illustratie in de stijl van Dolfje Weerwolfje. En dan krijg je de meest hilarische zinnen. De meiden vonden het super leuk. Na het spel gingen ze zelfs verder met zinnen maken om de meest gekke combinaties te maken. Ze lagen helemaal in een deuk. Een leuk en leerzaam kaartspel dus.

Spelling oefenen

Het tweede kaartspel is een spel om spelling te oefenen. Het kaartspel bestaat uit setjes van twee kaarten. Die kaarten hebben eenzelfde spellingscategorie. Bijvoorbeeld woorden met een -au- of een -ou-. Doel van het spel is om zoveel mogelijk setjes te maken en vooral niet de kaart met Leo erop over te houden. Want dan heb je verloren. Voor Emma waren sommige woorden nog best lastig, zoals bagage. Maar dat is juist het leuke, je leert van dit spel. We kozen er ook voor om alle woorden hardop voor te lezen. Ook dit spel vonden de meiden erg leuk om te spelen. Vooral omdat spannend is wie met de kaart met Leo erop overblijft, omdat je steeds een kaart bij je medespeler mag pakken. Dus je kunt beginnen met Leo maar hoeft er niet mee te eindigen!

Waar te koop

Word jij ook enthousiast van educatieve spellen zoals deze?

Deze kaartspellen kosten € 8,99 per stuk en zijn online te koop bij uitgeverij Zwijsen en bijvoorbeeld bol.com. Kijk voor meer informatie op de website van Uitgeverij Zwijsen. Daar vind je nog veel meer leuke boeken en spelletjes. Fijn is dat het onderverdeeld is in (leeftijds)niveaus en wat betreft de boeken ook op AVI niveau. Dan weet je zeker dat je iets uitzoekt dat past bij het niveau van je kind.

Winnen

Wordt jouw zoon of dochter ook enthousiast van deze educatieve spelletjes? Dan kun jij een van deze kaartspellen winnen! Wat moet je doen?

deze winactie is gesloten

*: Inmiddels is Zwijsen helaas gestopt met het uitgeven van tijdschriften.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

 

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

16 gedachten over “Speelgoed: Kaartspellen van Dolfje Weerwolfje

  1. Uitgeverij Zwijsen heeft vele van die leuke dingen, ik vind Dolfje hoe dan ook wel leuk. Wij doen graag mee, eigenlijk maakt het me niet uit welke set ik vind ze beiden tof, al denk ik dat je met zinnen maken wel leuke creatieve verhaaltjes kunt gaan vormen.

  2. Ik doe heel erg graag mee voor onze kleinzoon Yuano. Hij doet groepje 4 over en spelling en rekenen is niet echt zijn ding! Dus ik ga niet voor leuke gekke zinnen maken maar voor spelling! Alles om te helpen. En hij vindt spelletjes erg leuk!

  3. Wat een leuke spellen. Dolfje blijft leuk. Handig voor mijn zoon maar ook om te hebben in mijn klas. Zo kunnen er nog meer kinderen mee spelen. Heb heen voorkeur, zou met beide spellen blij zijn.

  4. Pingback:   Blogsbyingrid  |   ToneellezenBlogsbyingrid

  5. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen – zoeklicht dyslexie serie van ZwijsenBlogsbyingrid

  6. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen – AVI stripboeken van ZwijsenBlogsbyingrid

Geef een reactie