Kersttoetjes – Kwarktaart in kerst kleuren en vormpjes

Wat is er nou leukere (en lekkerder) dan een toetje in kerstsfeer? Leuk voor het kerstdiner op school, maar zeker ook leuk voor thuis. En met kwarktaart is het ook nog eens makkelijk te maken, ideaal. En met wat eenvoudige versiering met strooisels of een kerst chocolaatje ziet het er helemaal feestelijk en in kerstsfeer uit.

 

Met Dr. Oetker snel klaar

Kwarktaart gebruik ik wel vaker voor leuke traktaties. Het is makkelijk en snel te maken. En het is ook nog eens erg lekker. Daarnaast kun je naar wens variëren met smaak en versiering.  Zelf maak ik altijd de kwarktaart van Dr. Oetker. Dit keer gebruikten we de naturel kwarktaart en rode en groene kleurstoffen. Naast het pak kwarktaart heb je nog 500 gram kwark, 250 ml slagroom, 60 gram boter en 400 ml water nodig. En uiteraard versiering naar wens.

De kwarktaart is zo gemaakt. Eerst maak je de bodem door de boter te smelten met de kruimelbodem mix. Daarna mix je de kwark, de slagroom en het water en voeg je de taart mix toe. Even lekker mixen en dan verdelen over verschillende kommetjes voor de verschillende kleuren.

Lees ook: Trakteren: Regenboog kwarktaart in een glaasje

We gebruikten deze keer groene en rode kleurstof. We maakten verschillende toetjes. Zo maakten we een klein kwarktaartje met beide kleuren en leuke kerst chocolaatjes er boven op. Ook maakten we een kersttoetje in een cocktail glas. En we maakten een groene kerstboom met zilveren balletjes. Let wel op dat je de vormpjes invet, dan krijg je de kwarktaart zonder barsten en scheuren makkelijker uit de bakvormen. Dan mogen de toetjes en het taartje 2,5 uur in de koelkast om op te stijven. En daarna kun je ze nog versieren met bijvoorbeeld kerst chocolaatjes, decoratiestrooisels en slagroom.

Lees ook: Trakteren: glaasje eenhoorn kwarktaart

Meer traktatie ideeën vind je onder de categorie traktaties


Geef een reactie