Groot Twentsch Maisdoolhof en Twentsche bloemenpluktuin

IMG_20180902_102425_7Een leuk uitje in deze tijd van het jaar: een maisdoolhof. Super leuk voor de kinderen. Er zijn er genoeg in Nederland. Wij gingen bij ons in de buurt naar het Groot Twentsch Maisdoolhof.

Het Groot Twentsch Maïsdoolhof is een doolhof dat is uitgezet op ongeveer vier hectare maïsveld. Dat zijn ruim vijf aaneengesloten voetbalvelden! De kronkelige paden leiden je door het maïsveld. Doordat de mais hoog is en je er niet over heen kunt kijken, is het een echt doolhof en moet je zoeken naar de juiste paden naar de uitgang. Tijdens het zoeken naar de uitgang kom je verschillende opdrachten tegen; een echte speurtocht. De opdrachten verwijzen naar ingrediënten en als je alle ingrediënten goed hebt, kun je aan het eind raden welk gerecht je hiervan kunt maken.

In het midden van het doolhof staat een uitkijktoren. Die vonden wij wat tegenvallen. We gingen al eens naar de Uitkijktoren Weusthag. Dat is een echte hoge uitkijktoren. Deze toren in het maisdoolhof is eens soort ijzeren noodtrap met een plateau. Je kunt er wel mooi over de maisvelden uitkijken, maar wij vonden het geen echte toren.

Na de uitkijktoren neem je een ander pad dan hoe je gekomen was en ga je verder op zoek naar de volgende opdrachten en de uitgang. De meiden vonden het erg leuk. Emma liep voorop en ‘ wist de weg wel’. Zo leuk om te zien. Maar uiteraard liepen we een aantal keer een doodlopend pad in (“mama, we lopen dood”) of liepen we een rondje. Na ongeveer een klein uurtje hadden we de uitgang bereikt. Het doolhof eindigt in de Twentsche bloemenpluktuin. Hier kun je, tegen betaling, zelf een boeket bloemen plukken. Er hangen knipscharen klaar en alleen volwassenen mogen plukken. Wij hebben wel even door de bloementuin gelopen maar hebben zelf geen boeket geplukt.

IMG_20180902_110857_4Het maïsdoolhof en de bloemenpluktuin liggen naast elkaar en delen een terras: je hoeft dus niet door het maïsdoolhof om bij de bloementuin komen en andersom. Bij het terras zijn speelgelegenheden zoals zandbakken en schommels. En uiteraard kun je er even zitten en koffie, thee, fris, ijs of andere versnaperingen kopen. Er zijn toiletten, maar dit zijn mobiele toiletten (Dixi’s). Dat had ik zelf niet verwacht. Maar dat kan waarschijnlijk niet anders bij zo’ n maisveld.

Openingstijden en prijzen

Gedurende het seizoen 2018 is het maisdoolhof en de bloemenpluktuin als volgt geopend:

 • Zondag 8 juli tot en met zondag 2 september: dagelijks van 10:00 tot 18:00 uur.
 • Tussen 3 september en 14 oktober is het doolhof alleen op zaterdag en zondag geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Entree maisdoolhof: € 4,00 p.p.

Kinderen t/m 2 jaar gratis.

Honden zijn welkom in ons maïsdoolhof, mits ze aangelijnd zijn en voor het bezoek aan het maisdoolhof elders zijn uitgelaten.

Bloemenpluktuin:

 • Bos zelf te plukken bloemen: € 4,-
 • Zonnebloemen per steel : € 0,50

15 gedachten over “Groot Twentsch Maisdoolhof en Twentsche bloemenpluktuin

 1. Wat leuk! Ik ga dit doorgeven aan mijn zus. Ik vind dit echt iets voor mijn neefjes van 8 en 6. Bedankt voor het idee 🙂

 2. Beetje ver voor mij, maar wel een leuk idee. Maar ben je zeker dat je eruit geraakt? Ik wil in zo’n geval altijd graag een back up plan hehe… anders ben ik er niet gerust op!

  • Ja zeker kom je er uit. Er is zelfs een nooduitgang: een pad dat rechtstreeks naar de uitgang leidt. En er is een noodnummer dat je kunt bellen . Dus je kunt gerust zijn.

   • Ik dacht al dat je een witte vlag meekreeg, die je omhoog kon steken als je echt vast zat, zo van help kom me halen! 😀

 3. dat hebben wij ook eens gedaan, niet in Twente want dat is te ver. Kinderen hebben er enorm van genoten, vooral ook van het terras met speeltuin achteraf…

 4. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Maisdoolhof NederweertBlogsbyingrid

 5. Pingback:   Blogsbyingrid  |   10 Leuke buitenactiviteiten in coronatijdBlogsbyingrid

Geef een reactie