Maisdoolhof Nederweert

maisdoolhof

Een leuk uitje met kinderen is het bezoek aan een maisdoolhof. Wij gingen dit keer naar het maisdoolhof in Nederweert. Dit maisdoolhof hoort bij ijsboerderij Gommers in Nederweert-Eind. Het maisdoolhof is ruim 4,5 hectare. Samen met Moerepetazie (een feestband uit Weert), kunnen kinderen ervaren dat maïs niet alleen heel gezond en lekker is, maar maken ze vooral ook lol! Al dwalend door het doolhof leren ze vanalles over maïs in een muzikale speurtocht. En op de uitkijktoren in het doolhof ontdekken ze wat er allemaal te zien valt in het veld. Als ze de weg uit het doolhof gevonden hebben, kunnen ze genieten van een lekker ijsje van de ijsboerderij. Klinkt als een leuk uitje toch?!

20190731_1509419146151413003026911.jpg

We waren al eens eerder naar het Groot Twentsch Maisdoolhof en de Twentsche bloemenpluktuin geweest. Dat vonden we leuk, maar is ten opzichte van het maisdoolhof in Nederweert kleiner. Het doolhof in Nederweert is groot. Je krijg een papier mee waar je de oplossing van alle vragen kunt invullen. In totaal zijn er 13 vragen. De meiden gingen enthousiast op zoek naar aanwijzingen. Zodra ze een bordje zagen, renden ze er naar toe om de vraag te lezen en op te lossen, En dan natuurlijk het antwoord op het formulier noteren. Ergens in het doolhof bevindt zich de uitkijktoren. Waar de uitkijktoren in het Groot Twentsch doolhof tegenviel, was dit een echte uitkijktoren waar de kinderen in konden klimmen. Super leuk. De meiden klommen naar boven en probeerden te kijken welke route we moesten nemen.

Van andere mensen hoorden we dat je er wel anderhalf uur over deed om uit het doolhof te komen. Omdat Joa nog helemaal niet zo goed en lang kan lopen, nam hij samen met opa lekker plaats op het terras. Samen met oma en de meiden liep ik door het doolhof. We dwaalden door het doolhof en kwamen vragen tegen die we op moesten lossen. Sommige vragen waren best moeilijk. Soms liepen we een eind, maar sommige vragen kwamen we wel drie keer tegen. Hadden we weer een rondje gelopen! Ook

20190731_1541281138882770519059142.jpg

kwamen we een bordje tegen dat we niet de goede weg hadden gelopen. Een echte uitdaging dus dit doolhof!

We hebben ongeveer een uur gelopen en kwamen toen bij de uitgang, maar we hadden helemaal nog niet alle vragen beantwoord. Omdat Emma een dikke blaar op haar hak had en daar last van had met lopen, besloten we terug te lopen. We hebben ons uitstekend vermaakt maar helaas dus niet alles gezien.

20190731_1556496803457223101177828.jpg

Het leuke bij dit doolhof is, dat er een terras met speeltuin bij is. Tegen inlevering van de antwoordformulieren ontvang je een zakje popcorn, iets te drinken (koffie, thee of ranja), een ijsje met een lekker bolletje ijs naar keuze en een kleine attentie. En dat alles voor € 6,75. Dat vonden wij echt niet duur. Je kunt daarna lekker op het terras zitten terwijl de kinderen in de speeltuin spelen. In de speeltuin zijn onder andere een trampoline, airtrampoline, schommels, duikelrek, basketbal. Genoeg te doen dus.

Wat ons betreft een super leuk en betaalbaar uitje en zeker voor herhaling vatbaar. Want we moeten natuurlijk wel nog een keer gaan en dan wel alle vragen weten te vinden!

Openingstijden

Voor openingstijden en meer informatie kun je het beste even kijken op de website of Facebookpagina van Ijsboerderij Gommers bij het maisdoolhof in Nederweert.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920

facebook-icon-preview-1-400x400

11 gedachten over “Maisdoolhof Nederweert

  1. Hier heb ik al vaker wat over gelezen als uitje! Super leuk, jammer dat het niet om de hoek is, maar als we een keer een weekend weg zijn zal ik het onthouden!

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   10 Leuke buitenactiviteiten in coronatijdBlogsbyingrid

Geef een reactie