Dierentuin net over de grens: Aachener Tierpark

20190801_1235308673454283322125714.jpgOver de grens in Zuid-Limburg in het Duitse Aken ligt Aachener Tierpark. Een kleine, betaalbare dierentuin die leuk is voor gezinnen met (kleine) kinderen. Een dierentuin met meer dieren van een kinderboerderij maar niet zo groot als de bekende Nederlandse dierentuinen. Ze hebben er bijvoorbeeld geen leeuwen of ijsberen, maar wel zebra’s en pinguïns. Wij gingen er samen met opa en oma naar toe en hadden een leuk dagje uit.

Kleine, betaalbare dierentuinen in Duitsland

Bij ons in Twente over de grens ligt Tierpark Nordhorn. Een leuke, kleine dierentuin met in het midden een leuke speeltuin met terras. Daar zijn we al vaker geweest. Wat betreft Aachener Tierpark verwachtten we een beetje hetzelfde. Niet de meest exotische diersoorten, maar een leuke dierentuin met genoeg te doen en te zien voor kinderen. Wat ons vooral opvalt. is dat deze kleine dierentuinen in Duitsland zo goedkoop zijn. De entree is € 6,40 voor volwassenen en € 3,20 voor kinderen vanaf 3 jaar. Door de dierentuin in Aken loopt een wandelroute van ongeveer 3 km langs meer dan 1.700 dieren waarvan 250 rassen en soorten. En onderweg zijn ook nog twee speeltuinen en genoeg bankjes om even lekker rustig te zitten.

Heel veel dieren

Maar welke dieren zijn er zoal in een kleine dierentuin? Nou, we hebben heel veel verschillende vogels gezien, zoals flamingo’s, ooievaars, lepelaars, kraanvogels, papegaai-achtigen, uilen en nog veel meer. Ook zagen we verschillende soorten aapjes, alpaca’s, cheeta’s, de rode panda, zebra’s, kamelen, runderen, pinguïns, stokstaartjes en een wolf.

Maar we hebben ook dierenvoer gekocht bij de kassa voor de eenden en de geitjes. Al met al hebben we dus heel veel dieren gezien. Voor de meiden was het meer dan genoeg. En uiteraard hebben we ook nog even gespeeld in de speeltuin en hebben we op het terras wat gegeten en gedronken.

Eten en drinken

Wat ons een beetje tegenviel was dat er maar op een plek een kiosk was waar je wat te eten of te drinken of een ijsje kon kopen. Wij hadden geen broodjes en drinken bij ons en waren er eigenlijk van uit gegaan dat we dat in de dierentuin zouden kopen. Maar dat was maar op een plek verkrijgbaar in het begin van het park. Een tweede kiosk was helaas gesloten. Ook kon je knuffels kopen, zelfs eentje voor het goede doel (het pinguïn project in Zuid Afrika). Maar dat moest dan weer aan de kassa. Er was geen (souvenir) winkeltje. Dat vonden onze meiden wel jammer.

Al met al hebben we weer een leuk en betaalbaar dagje uit gehad. De prijs kwaliteit verhouding van deze dierentuin is dik in orde. De volgende keer zouden wij alleen wel wat eten en drinken meenemen. Er is genoeg plek in het park om dit rustig op te eten en drinken.

Openingstijden

Voor openingstijden en meer informatie kun je het beste even kijken op de website van het Aachener Tierpark.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920

facebook-icon-preview-1-400x400

9 gedachten over “Dierentuin net over de grens: Aachener Tierpark

  1. Wat betaalbaar ook! Hier ben je voor wildlands een fortuin kwijt en dan heb je nog niet eens een echt dierentuingevoel volgens mij?

    Ook fijn dat het kleinschalig is! Daardoor kun je alle tijd gebruiken om goed en op je gemak rond te kijken! Lijkt me voor kinderen ook veel fijner 🙂

Geef een reactie