Zomervakantie: eerste 3 weken voorbij

Wij wonen in regio Noord en onze meiden kregen op vrijdag 12 juli vakantie. Zoals je al eerder kon lezen, gaan wij dit jaar niet op vakantie. Door omstandigheden hebben we onze vakantie helaas moeten annuleren. Dat betekent dus 6 weken thuis blijven. Inmiddels zijn daar al drie weken van voorbij. Dus tijd voor een terugblik. Wat hebben we deze drie weken gedaan?

Week 1 Konijntjes en Emma’s verjaardag

Het eerste weekend van de vakantie besloten we twee konijntjes te kopen voor de meiden. Ze wilden graag een huisdier. We zijn allemaal allergisch voor dieren dus ik wilde best een huisdier maar dan wel eentje die buiten kon leven. Dus op naar de dierenwinkel voor twee lieve konijntjes: Strikkie en Bibi. De eerste week van de vakantie moest ik nog werken. Deze week gingen de meiden daarom twee dagen naar de BSO. Dinsdags was een heel verdrietige dag. Beide konijntjes overleden. Strikkie overleed ’s ochtends. We zijn toen nog met Bibi terug gegaan naar de dierenwinkel, maar helaas overleed Bibi daar ‘ s middags ook. Ze aten en dronken te weinig. Waardoor? Geen idee. Ze hadden voldoende brokjes, hooi en drinken in hun hok. Misschien te jong, stress. We weten het niet. De dierenwinkel vond het ook erg verdrietig en we mochten twee nieuwe konijntjes uitzoeken. Dat werden Ukkie en Fluffy.

In het weekend vierden we Emma’s zevende verjaardag. Een gezellig feestje met mooi weer waardoor de kinderen lekker in het zwembad of in de (speel)tuin konden spelen.

Week 2 Tropisch warm

Deze week hoefde ik niet meer te werken. Met temperaturen van bijna 40 graden was het erg warm. Met veel ramen in ons huis, werd het ook binnen erg warm. We deden dan ook niet zo veel en kwamen deze warme dagen prima door. Gelukkig hebben we een zwembad in de tuin en vermaakten de meiden zich prima daarin.

Lees ook: 

Hoe kom je deze tropische dagen door?

10 Tips om te slapen bij hitte

Voor de konijnen was het wel erg warm. Dus die hebben we maar tijdelijk binnen neergezet. Voor de afkoeling legden we icepods, bevroren flessen water en koelelementen in hun hok.

Ter verkoeling hebben we samen ijs gemaakt. Ik zag het in de supermarkt liggen en het leek me een leuk idee om samen te maken. Makkelijk en weer eens wat anders dan cupcakes bakken. We maakten vanille ijs met aardbei en stukjes chocolade. De meiden vonden het heerlijk!

Week 3 Een paar dagen Limburg

Het begin van de week was het nog warm met zo’n 30 graden. Ideaal zwem weer dus. Met de meiden uit de buurt was het heerlijk plonzen in onze tuin. Ondanks de hitte kochten we ook al vast een winterjas voor de meiden.

Op woensdag gingen we voor een paar dagen naar opa en oma in Limburg. Toch een beetje vakantie. Woensdagmiddag gingen we naar het Maisdoolhof Nederweert. Super leuk voor de meiden!

Donderdag gingen we naar het Aachener Tierpark. Deze dierentuin ligt over de grens bij Zuid-Limburg. Ook dit was een heerlijk dagje uit. We hebben veel verschillende dieren gezien.

Op vrijdag gingen we eerst een boottochtje maken over de Maasplassen. Daarna gingen we lekker lunchen en nog even lekker shoppen bij het Designer Outlet Roermond. Daar hebben we al vast wat kleding voor de winter gekocht voor de meiden. Zaterdag deden we het wat rustiger aan en gingen we naar de bioscoop. We keken The Lion King (in 2D en in het Nederlands. Wat een mooie film. Ook al is de adviesleeftijd vanaf 9 jaar, de meiden vonden het erg mooi en leuk (en ja af en toe een beetje spannend).

Eigenlijk zijn deze drie weken best wel omgevlogen. En ook hebben we leuke dingen gedaan samen zodat we toch een beetje vakantiegevoel hebben. Daar heeft het mooie weer natuurlijk ook aan meegewerkt! Hopelijk zijn de komende weken ook nog een beetje zonnig en warm.

Daarmee zijn de eerste drie weken van onze vakantie voorbij gevlogen. En nu plannen maken voor de komende drie weken. Iemand nog tips?

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

7 gedachten over “Zomervakantie: eerste 3 weken voorbij

  1. In Nederland valt inderdaad genoeg leuke dingen te doen. Ik ben net zelf terug van een paar dagen wandelen in de Ardennen (is niet NL maar wel dichtbij!). Het was heerlijk!

  2. Wat super zielig dat de twee jonge konijntjes overleden waren zeg! Gelukkig mocht je wel nieuwe uitkiezen dan. Leuke namen hihi

  3. Het tropische weer gaf mij ook het gevoel dat ik op vakantie was, heerlijk wat in het zwembad plonzen en in de avond lang buiten zitten. Heerlijk. Kan daar enorm van genieten. En wat zijn de konijnen leuk!

Geef een reactie