Speelgoed: GraviTrax uitbreidingen van Ravensburger

Gravitrax

Eerder schreef ik al eens over de leuke interactieve kogelbaan GraviTrax van Ravensburger. Deze interactieve kogelbaan met verschillende bouwelementen was al super leuk. Maar er is nu een aantal nieuwe uitbreidingen verkrijgbaar waardoor de kogelbaan nog spannender wordt! Uiteraard ging ik weer met de meiden aan de slag.

Nieuwe GraviTrax uitbreidingen

 

GraviTrax is een kogelbaan waarmee je helemaal zelf een kogelbaan in elkaar kunt zetten. In de Starter Set zitten verschillende bouwelementen, zoals rails in drie verschillende maten, verschillende maten blokjes om hoogte te creëren, etages, bochten, splitsingen, wissels, eindpunten en een magnetisch kanon. Ook was er al een aantal uitbreidingen verkrijgbaar. In deze blog laat ik je onze nieuwe uitbreidingen zien. Wat dacht je van een katapult, trampoline, lifter en spannende tunnels?

Leeftijd

De adviesleeftijd voor GraviTrax is 8 tot 14 jaar. De meiden lijken dus nog wat aan de jonge kant. Maar niks is minder waar. Allebei vinden ze het super leuk om een baan te bouwen en na te denken over de beste route. En steeds testen of het werkt. Of de kogels van begin- tot eindpunt gaan over de baan.

En dan zelf aan de slag

 

GravitraxZonder voorbeeld zijn we aan de slag gegaan met als doel alle uitbreidingen te gebruiken. En dat was best een uitdaging. We gebruikten de katapult. Deze werkt geweldig. De kogel rolt in de katapult en door de zwaartekracht wordt de kogel weggeschoten en kan verder op de kogelbaan. De trampoline was iets lastiger, want welke kant springt de kogel op? Een kwestie van blijven uitproberen. De lifter vonden de meiden geweldig! De kogel komt er aan rollen. Als de kogel bij de lifter aangekomen is, druk je op het knopje en de bovenste kogel rolt verder. Ook de tunnels vonden ze erg leuk. Dan zie je even niet waar je kogel is.

Wil je de kogelbaan in actie zien? Check dan even dit filmpje.

Waar te koop

Ik vind dit dan ook echt een aanrader, voor zowel jongens als meisjes. De starter set kost € 53,95. De prijs van de uitbreidingen varieert van € 10,99 voor de katapult en trampoline tot € 20,99 voor de lifter en € 21,99 voor de tunnels. Je shopt GraviTrax onder andere bij Bol.com.

 

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

 

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

9 gedachten over “Speelgoed: GraviTrax uitbreidingen van Ravensburger

Geef een reactie