Speelgoed: GraviTrax van Ravensburger

Gravitrax

Anne en Emma doen veel echte meiden dingen. Maar bouwen vinden ze zo af en toe ook erg leuk. Vroeger met duplo, nu vaak met LEGO. Ik was benieuwd wat ze zouden vinden van GraviTrax van Ravensburger. Deze interactieve kogelbaan met verschillende bouwelementen leek mij in ieder geval super leuk. Op zondagochtend ging ik met de meiden aan de slag.

Na bouwen en zelf bouwen

Gravitrax

GraviTrax is een kogelbaan-systeem waarmee je helemaal naar eigen inzicht een kogelbaan in elkaar kunt zetten. In de Starter Set zitten verschillende bouwelementen, zoals rails in drie verschillende maten, verschillende maten hoogte blokjes, etages, bochten, splitsingen, wissels, eindpunten en een magnetisch kanon. Met de GraviTrax Starter Set heb je alles in huis om je kogelbaan-avontuur te beginnen. Wil je groter, hoger,anders of meer, dan zijn er nog diverse uitbreidingen te koop, bijvoorbeeld extra basisonderdelen, een looping, een katapult of een hamerslag.

Gravitrax

De GraviTrax Starter Set bevat een duidelijke beschrijving van alle onderdelen en hun mogelijkheden en twee instructieboekjes. Een boekje met bouwschema’s in drie verschillende moeilijkheidsgraden, die je stap voor stap na kunt bouwen. Het tweede instructieboekje bevat een aantal opdrachten in zes verschillende niveau’s. Daarmee leer je bijvoorbeeld hoe en waarom je in verschillende hoogtes moet werken. En je kunt natuurlijk zelf lekker bouwen en uitproberen.

Samen spelen

De adviesleeftijd voor GraviTrax is 8 tot 14 jaar. Anne is net acht en Emma zes. Eerst heb ik samen met hen een voorbeeld nagebouwd. Dat was al super leuk. Eerst per stap uitzoeken welke bouwelementen je nodig hebt en hoeveel. En dan heel nauwkeurig de baan bouwen. En daarna testen of het werkt. Of de kogels van begin- tot eindpunt gaan over de baan.

En dan zelf aan de slag

Gravitrax

Nu ze snapten hoe het werkt en ook een beetje dat zonder hoogteverschillen de kogels niet verder rollen, konden de meiden zelf aan de slag. Leuk om te zien hoe ze proberen met de verschillende onderdelen een mooie route voor de kogels te maken. Af en toe tussendoor even testen of de kogel rolt zoals bedoeld en weer verder bouwen. Waar je misschien denkt dat knikker- of kogelbanen voor kleine kinderen zijn, is dit een echte uitdaging voor iets oudere kinderen.

Extra leuk vond ik het om te zien dat de meiden een paar dagen later zelf om de GraviTrax kogelbaan vroegen en weer gingen bouwen samen. Ook Emma probeert al hele inventieve banen te maken voor meerdere kogels en vindt het kanon het leukst om te testen in de baan. De vloer ligt bezaaid met onderdelen en er wordt druk gebouwd. Ik vind dit dan ook echt een aanrader – voor zowel jongens als meisjes – voor de feestdagen. Je shopt hem onder andere bij Bol.com.

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

19 gedachten over “Speelgoed: GraviTrax van Ravensburger

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Speelgoed: GraviTrax uitbreidingen van RavensburgerBlogsbyingrid

Geef een reactie