Vakantie geannuleerd. En nu?

beach-3369140_1920.jpgEen aantal weken geleden kon je al lezen over ons heftige weekje. Inmiddels zijn we een poos verder na de operatie en is de revalidatie begonnen. In deze blog vertel ik je hoe de afgelopen weken ons vergingen. En helaas hebben we moeten besluiten dat onze vakantie niet door gaat. Dus moeten we nieuwe plannen voor een vakantie thuis maken.

Eerst een brace, dan gips

Na de operatie volgden twee weken met de blauwe brace om. Dat betekende dat Joa zijn been niet mocht belasten en bijna niks zelfstandig kon. Hij had dus veel hulp nodig. Gelukkig hadden we een rolstoel in huis en stond er een bed in de woonkamer. Zo hoefde hij niet de trap op. Na twee weken stond de afspraak met de arts gepland. Toen mocht de brace af en kreeg hij gips. Dit hadden we niet verwacht. In eerste instantie hadden ze ons verteld dat dit pas na vier weken zou plaatsvinden. Dat was een meevaller dus. Joa koos voor roze gips. De meiden vonden het geweldig en tekenden er van alles op. Met het gips kon Joa al wat lopen en zelfs de trap op naar boven. Dus kon hij weer lekker boven slapen en douchen!

Na gips een nieuwe brace

20190607_1425362615679137839665374.jpgNa twee weken gips kreeg Joa een nieuwe brace. Deze brace had een bewegingsbeperking zodat hij zijn knie maximaal 30 graden kon buigen. Zo kon hij de knie en zijn been weer wat belasten en kon hij met krukken lopen. Eerst was dat even wennen en spannend, maar als snel ging dat steeds makkelijker en dus kon hij weer steeds meer.

Brace af en start fysio

Na anderhalve week gingen we weer naar de arts. Die was tevreden en de brace mocht af. Joa kon zonder brace met krukken lopen en kon beginnen met fysiotherapie. Inmiddels heeft hij zijn eerste oefeningen mee gekregen en gaat hij twee keer per week trainen bij de fysiotherapeut om zijn been en knie weer sterk te krijgen.

Wel of niet op vakantie

We hadden onze vakantie al eind december geboekt. We zouden eind juli voor twee weken naar het Gardameer gaan.  Volgens de fysiotherapeut kan Joa niet een halve dag op stap om een leuk dorpje of stadje te bezoeken. En dat is wel hoe onze vakanties er uit zien: een afwisseling tussen lekker op de camping aan het zwembad of strand en het bezoeken van leuke dorpjes, marktjes en plekken in de omgeving. En ook zwemmen of fietsen kan niet. Dus dat is allemaal wel erg beperkt. Maar om te beginnen de autoreis. Meestal rijdt Joa. Ik rij ook wel stukken, maar zeker met slecht weer vind ik het veel fijner als hij rijdt. Daarom hebben we na de eerste sessie bij de fysiotherapeut besloten om de vakantie te annuleren. Heel erg jammer natuurlijk. Maar voor nu is het gewoon niet anders.

En nu?

Nu hebben we dus drie weken vakantie. Maar wat kunnen we gaan doen? Ook hier geldt natuurlijk dat Joa niet veel kan ondernemen. Lekker gaan zwemmen is geen optie. Maar misschien wel naar een speeltuin voor de meiden met een leuk terras voor ons. We hopen op een beetje mooi weer hier zodat we leuke dingen kunnen doen samen of gewoon lekker in het zwembadje in de tuin.

11 gedachten over “Vakantie geannuleerd. En nu?

  1. Heb eerst even het andere blogartikel gelezen van wat er gebeurt was, getsie wat moet dat zeer hebben gedaan 🙁

    En inderdaad onwijs balen van die vakantie deze zomer, maar inderdaad gezondheid is veel belangrijker! En het mooie weer komt er weer aan, dus dat terrasje komt wel goed denk ik zo maar eens 😉

    Op naar een spoedig herstel voor Joa.

  2. Gelukkig kun je thuis ook heerlijk vakantie vieren is mijn ervaring. Maar ik kan me wel voorstellen dat als je graag ergens naar toe had willen gaan, het even slikken is. Fijne vakantie gewenst!

  3. He wal vervelend dat jullie je vakantie hebben moeten annuleren, maar als ik dit zo lees, was het niet anders. Lekker thuis genieten dan maar. 😊

  4. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Zomervakantie: eerste 3 weken voorbijBlogsbyingrid

Geef een reactie