Brouw je eigen bier

Bier. Ik ben er zelf geen liefhebber van. Maar manlief en zijn vrienden wel. Meestal gewoon een normaal biertje. Of in de zomer een witbiertje. En soms een speciaal biertje. Maar hoe leuk zou het nou zijn om je eigen bier te brouwen? Maar hoe moet dat? En wat heb je nodig? Dat lees je in: Brouw je eigen bier. Een praktische handleiding voor beginnende hobbybrouwers van uitgeverij Deltas. Ook een leuk cadeau voor Vaderdag!

Brouw je eigen bier

Met dit leuke boek heb je een stappenplan om je eigen bier te brouwen. Het eerste hoofdstuk bevat de vijf stappen van de voorbereiding en de materialen. Dit ga je dus voor je eerste brouwdag doen. Welk recept kies je, en welke materialen en grondstoffen heb je nodig. En dan begint bij hoofdstuk 2 het brouwen. In 20 stappen wordt het brouwen uitgebreid beschreven en met foto’s toegelicht.

brouw je eigen bier

Het derde hoofdstuk gaat over de verschillende grondstoffen zoals water, mout, hop en gist. En als je dan al een beetje handig bent geworden in je eigen bier brouwen dan is hoofdstuk 4 een aanrader. In dit hoofdstuk worden verschillende recepten beschreven om allerlei soorten bier zelf te maken. Denk dan aan bijvoorbeeld witbier en ale.

Brouw je eigen bier

Met bijna 120 pagina’s is dit een super leuk boek voor beginners die hun eigen bier willen brouwen. Alles is duidelijk toegelicht en het boek bevat veel foto’s. Het boek is helemaal in kleur en gaat in het laatste hoofdstuk in op veel gestelde vragen – zoals de houdbaarheid van je bier – en een verklarende woordenlijst. Een super leuk Vaderdag cadeau voor vaders die wel van een biertje houden en eens hun eigen bier willen brouwen!

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit boek van uitgeverij Deltas kost € 18,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via bol.com (ISBN: 9789044759334).

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

1 gedachte op “Brouw je eigen bier

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Het onmisbare kookboek voor mannenBlogsbyingrid

Geef een reactie