Superhelden knutselen

Deze keer geen blog van mijzelf, maar van een gastblog van een andere moeder. Via social media kwam ik in contact met Julia. Julia heeft een webshop met onder andere knutselspullen. En laat Emma nou dol zijn op knutselen! En dus schreef Julia een leuke gastblog over dit onderwerp.

Gastblog schrijven

Toen Ingrid vroeg of ik een blog wilde schrijven over knutselen met van (ongeveer) 6 jaar, zei ik meteen ja! Want wat is dat een leuke leeftijd om mee te knutselen. Op deze leeftijd kunnen kinderen al heel veel zelf en ontwikkelt de creativiteit volop. Op school maken kinderen al kennis met knutselen en de technieken die ze daar leren, kan je thuis weer gebruiken.
Kinderen van 6 jaar hebben echt al hun eigen voorkeuren dus grote kans dat als je vraagt wat ze willen knutselen, dat ze met hun favoriete superheld of heldin aankomen. In deze blog lees je meer over superhelden knutselen.

Even voorstellen..

Ik ben Julia, 31 jaar en mama van 2 kindjes; Damian van 3 jaar en Owen van 7 maanden. Naast mama zijn, werk ik bij een reisorganisatie én heb ik mijn eigen webshop: WoeWoe.

Bij WoeWoe vind je knutselspullen, tekenactiviteiten en bouwspeelgoed voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Voor 6 jarige zou ik onze herkleurbare placemats aanbevelen of de knutselpakketten van Re-Cylce-Me. Met deze knutselpakketten maak je gave knutsels van afval zoals wc-rollen, melkpakken of eierdozen. Een mooie manier om je kind te leren over afval en duurzaamheid.

Superhelden

Superheld, welk kind wil dat nou niet zijn! Je hebt klassieke superhelden zoals Spiderman of de Hulk. Maar er komen steeds meer gave superhelden bij, bijvoorbeeld Henry danger of De Thundermans. De honden van Paw Patrol zijn ook gewaardeerde superhelden, zeker bij mijn zoontje van 3 jaar! Hij kon zelfs eerder Chase zeggen dan opa of oma. 😊

Kinderen vinden het vaak erg leuk om een superheld na te spelen, met een prachtige cape en bijpassend masker zitten ze zo in de rol van hun favoriete superheld. Het naspelen van een superheld is erg goed voor de ontwikkeling van je kind, het stimuleert de creativiteit en inlevingsvermogen.

Superhelden knutselen
Hoe knutsel je een superheld? Dat kan op zoveel manieren! Ik heb er zelfs een bord van gemaakt op Pinterest. Hier vind je bijvoorbeeld templates om superhelden maskers te maken of printables om Spiderman te maken van een WC rol.

Een andere leuk idee is om superhelden armbanden te knutselen. Wederom met een WC rol, mijn favoriete ‘knutselafval’ omdat je er alle kanten mee op kan en je er meestal wel een paar in huis hebt. 😊 Ik heb 2 van de klassieke superhelden gebruikt maar je kan natuurlijk je eigen favoriete superheld namaken óf je eigen superhelden logo verzinnen!
Het enige wat je hoeft te doen is de WC rol open te knippen en te versieren en klaar is jouw superhelden armband.

Wij hebben de WC rol met gekleurd papier beplakt en het Superman logo is met stift gemaakt. Je kan natuurlijk ook de WC rol schilderen of andere materialen gebruiken als versiering.

Wat is de favoriete superheld van jouw kind? Ik ben erg benieuwd naar jullie superheldenarmband!


En vind je het leuk om nog meer knutselinspiratie te lezen, neem dan eens een kijkje op mijn website.

Liefs Julia

8 gedachten over “Superhelden knutselen

  1. Wat een leuk en origineel idee!! Daar moet je maar opkomen. Als kind is het toch helemaal geweldig om je hier mee bezig te houden en vervolgens de hele dag te doen als je een superheld bent. Leuk!!

  2. Pingback: Het nieuwe Marvel Spider-Man kleurboekBlogsbyingrid

Geef een reactie