Dag erwtje, hallo watermeloen!

Zwangerschapsboeken. Je kent ze misschien wel. Sommige boeken zijn speciaal voor de aanstaande ouders om de groei van de baby te kunnen volgen. Sommige boeken zijn juist gericht op de broertjes en zusjes. Zodat zij meegenomen kunnen worden in de zwangerschap. Dit boek is geschikt voor iedereen. Een must-have cadeauboek voor aanstaande ouders, en vooral ook voor broertjes en zusjes en andere familieleden, zodat iedereen de ontwikkeling van de baby kan volgen.

Dag erwtje, hallo watermeloen!

Hoe groot is de baby?

Hoe groot is de baby in de buik? Die vraag stellen aanstaande ouders vaak. Maar ook de omgeving van de aanstaande ouders en zeker kinderen stellen deze vraag. En dat is toch best lastig in te schatten en voor te stellen. Mama-to-be’s weten vaak precies hoe groot hun baby’tje is, maar voor een ander is het in centimeters toch wat abstract om zich voor te stellen. Daarom vertelt dit boek leuk en concreet hoe groot de baby is. Bijvoorbeeld zo groot als een macaron (11 weken), een strijkijzer (20 weken) of een trompet (39 weken). Daarnaast vind je in dit leuke boek allerlei weetjes over de ontwikkeling. Bijvoorbeeld wanneer de teentjes worden gevormd (9 weken), de baby kan horen (24 weken), en wanneer de longen rijpen (week 32).

Het boek is net als de zwangerschap in drie trimesters verdeeld. En elke week heeft zijn eigen pagina’s. Op de linker pagina staat steeds het weeknummer met een leuke afbeelding en vergelijking hoe groot de baby inmiddels is. Op de rechterpagina staan leukte weetjes. Zo staat er verschillende vergelijkingen wat betreft de grootte van de baby, maar staat ook het gewicht van de baby vermeld en een vergelijking daarmee. Eke week staat er ook een meetlint en een stukje over de ontwikkeling van de baby. Door het meetlint en doordat de vergelijkingen met hele alledaagse voorwerpen zijn, kun je je echt een goede voorstelling maken van de grootte van de baby. Niet alleen volwassenen maar zeker ook kinderen. Denk aan de vergelijking met een donut, een pak melk, een suikerspin of een blokfluit.

Dag erwtje, welkom watermeloen!

Het boek is helemaal in kleur. Elke week heeft een eigen kleur en de vergelijkingen zijn met mooie foto’s en illustraties weergegeven. Ik vind het echt een leuk zwangerschapscadeau. Zeker wanneer er ook jonge broertjes en/of zusjes zijn. Dan kun je elke week samen lezen, kijken en vergelijken hoe groot de baby is.

Dit leuke boek van uitgeverij de witte leeuw kost € 12,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij bookspot. ISBN: 9789493236578

Geef een reactie