Dagje Apenheul

20180407_101031

Bij de Kek Mama zat een aanbieding. Voor 10 euro per persoon naar de Apenheul. Maar dan wel dit weekend. Wij hadden toch nog geen plannen en het werd mooi weer! Dus wij zijn gisteren heerlijk een dagje naar Apenheul geweest.

Toen ik klein was, ben ik ook wel eens in Apenheul geweest. Ik weet nog dat de doodshoofdaapjes los liepen en bij mijn vader op de schouder zaten. We hadden er zin in. Bij aankomst kregen de kinderen een tasje van Apenheul. In het begin van het park kon je je tas in een aapvrije tas doen. Een tas met rits en veiligheidssluiting waar de apen niet in kunnen. Want wanneer ze iets van voedsel ruiken, dan gaan ze op zoek. Ook in je tas.

De kinderen konden een apen spot kaart pakken. Daarop staat de route en alle apen die je tegenkomt. Super leuk en leerzaam. In het begin van het park zijn de doodshoofdaapjes. Ze klimmen en klauteren rond in het losloop gebied. Je komt zo dichtbij. Heel bijzonder. Iets verderop zaten de maki’s. Wij zijn hier even gebleven tot het voedertijd was. De apen maken een kabaal wanneer ze door hebben dat ze eten krijgen. En daarna zijn ook deze apen vlakbij je.

We hebben heerlijk rond gelopen in Apenheul en tussen de middag lekker wat gegeten. Wat de kinderen en ik ook hele bijzonder vonden, was dat er best veel apen met jonkies waren. Dat is super mooi om te zien. Zo’n klein aapje bungelend aan de buik van de moeder.

Daarnaast is er voor de kinderen nog vele meer te doen. Er zijn veel informatie zuilen met leuke weetjes en spelletjes die ze kunnen doen. En ook is er genoeg te spelen. Toen wij even een kop koffie dronken, konden zij heerlijk spelen in de speeltuin er naast. En bijna aan het einde van het park staat een hele mooie draaimolen. Daar mogen de kinderen gratis in. Ze vonden het prachtig. Daarna mochten ze in het souvenir winkeltje nog wat kleins kopen als aandenken.

Toen zat de dag er weer op. We hebben het heerlijk gehad. Ook de omgeving bij Apenheul is heel mooi. Het ligt bij een mooi park met leuke speel gelegenheden voor de kinderen. Daar zijn wij nu niet geweest omdat de meiden erg moe waren na een hele dag in Apenheul geweest te zijn. Wij vonden Apenheul echt een aanrader!

 

10 gedachten over “Dagje Apenheul

  1. Te leuk. Voor ons is het alweer 3 jaar geleden dat we er voor het laatst waren. Tijd om binnenkort eens een dagje uit van te maken.

  2. blijft leuk de apenheul. Tip, niet te dicht bij die grijze loslopende, die hebben de neiging jou richting op te plassen….zei ze uit ervaring haha

Geef een reactie