Smalle kindervoeten

20180331_101702Kinderschoenen kopen. Het kost handenvol geld en elke paar maanden hebben ze weer nieuwe schoenen nodig. En dan hebben onze dochters ook nog eens smalle voetjes. We kunnen dus helaas niet overal terecht.

Schoenen kun je nooit genoeg hebben. Maar kinderen groeien hard, dus dat is best zonde van het geld. En als het nou niet zo duur was. Maar kinderschoenen zijn best duur vind ik. En een goede, stevige kinderschoen vind ik wel belangrijk. Meestal zijn ze wel 100 euro of meer. En dan ben ik van mening dat ze wel meer dan een paar nodig hebben. Want afwisselen tussen schoenen is ook belangrijk. Ik zou wel in de sale willen kopen, maar onze dochters hebben smalle voeten en passen helaas niet alle schoenen.

In de gewone schoenwinkels slaag ik eigenlijk bijna nooit voor ze. De landelijke en regionale ketens waar ik voor mezelf prima kan slagen, hebben eigenlijk bijna nooit goede schoenen voor onze meiden. De schoenen zijn te breed waardoor ze haast zwemmen in hun schoenen.

Gelukkig zit er bij ons in het dorp een leuke schoenenwinkel met schoenen voor smalle kindervoeten. En als je niet te laat in het seizoen komt, hebben ze ook nog eens ruim keus. Dus gaan wij een paar keer per jaar gezellig shoppen en nieuwe schoenen voor de meiden kopen. Ze hebben voor elk wat wils: roze, blauw of witte sneakers maar ook een panterprintje. Maar wel alles voor de smalle kindervoet. Na het opmeten van hun voeten, mogen de kinderen eerst zelf kiezen welke ze mooi vinden. Maar uiteraard is mijn mening ook nog steeds belangrijk.

20180331_101536Vorige week was het voor ons weer zover. De winter laarsjes zijn toch eigenlijk al best versleten en het wordt weer tijd voor vrolijke sneakers. Anne koos een paar donkerblauwe met wat glitter accenten, stoer en toch echt voor meiden. Emma koos K3 schoenen. Geen echte K3 maar leuke witte sneakers met blauw, goud en roze accenten.

Voor nu hebben ze dus nieuwe schoenen. Ik kijk nog uit naar een goedkoop paar voor erbij als speel schoenen en uiteraard kijken we straks in de sale ook nog even rond. Maar dan is de keuze beperkt. Ook online vind ik het shoppen naar kinderschoenen in een smalle wijdte maat een uitdaging. Dus als jullie nog goede tips hebben?

 

20 gedachten over “Smalle kindervoeten

 1. Lastig dan als ze smalle voeten hebben he, ik zou voor de kinderen nooit online kopen, omdat ik deze echt even met ze moet passen. Wel koop ik tegenwoordig duurdere omdat de pasvorm beter blijft, echter garanties geven deze ook niet, merk inkt wel weer.

 2. Oei, lastig. Hier zijn de voetjes juist vaak breder dan de schoen is. Dat maakt het ook lastiger. Zou zelf naar een goede speciaalzaak gaan. Bij mijn schoonmoeder in het dorp zit er eentje waar ze ook de breedte van de voet meenemen en ze alle merken echt goed kennen. Dat maakt het toch een stukje makkelijker shoppen.

 3. Niet met kinderschoenen, maar wel met schoenen voor mij… Ik ken het probleem, ik vind heel weinig goede schoenen, laat staan vrouwelijke schoenen. Ik heb vooral heel brede voeten en sinds ik geopereerd ben aan mijn voet is het nog erger…

  Ik hoop dat ik ook eens ergens een speciaalzaak vind of zo, nu koop ik veel op de mannenafdeling…

 4. Hier juiste brede voetjes met een hoge wreef, ook lastig! Wij hebben echt een super goed kinder schoenenwinkel om de hoek waar ze ook voor smalle voetjes veel schoenen hebben, is alleen in den haag…

 5. Wat kastig als ze zo’n afwijkende pasvorm hebben. Dat hebben wij hier met broeken, maar gelukkig zijn daar wat meer oplossingen voor te vinden. Schoenen is niet zo lastig kwa maat. Alleeen de voorkeur van mijn knul is nogal sterk. Als hij het niet leuk vindt, doet hij het niet aan. Mijn mening telt daarin dus juist niet. Helaas….

 6. Leuke blog! En die bovenste schoenen zijn gaaf! Mijn oudste dochter heeft ook hele smalle voeten. Eerst kocht ik Bunnies, nu vaak Adidas Superstar. Zit prima bij haar! De jongste is 1 en loopt bijna, maar heeft nog maar maat 17….dus dat wordt ook weer lastig met schoenen 😉
  Ik heb sinds kort een YouTube kanaal waar ik shoplogs voor mijn meiden film. Hier komt ook een shoestash online, misschien heb je daar nog iets aan? 🤗

  https://www.youtube.com/channel/UC3tvMpkZ6Ae1soKsLafIZxA

 7. Wat zijn ze gaaf! Erg mooi. Heb je het merk Elefanten (voorheen hadden ze daar best veel modellen van bij Van Haren) weleens geprobeerd? Ze hebben verschillende breedtematen kan ik mij herinneren.

 8. Pingback: Back to school – wat hebben ze allemaal nodig? | Blogsbyingrid

 9. Pingback: Kidsfashion: Twins kinderschoenen | Blogsbyingrid

 10. Pingback: Terugblik op het eerste jaar Blogsbyingrid | Blogsbyingrid

Geef een reactie