KONINGSDAG TAG

flag-2896002_1920Pasen is alweer voorbij en deze maand hebben we nog een leuke feestdag! Met Koningsdag we vieren de verjaardag van onze Koning Willem Alexander. Op 27 april is het Koningsdag en op 20 april zijn de Koningsspelen. Nog maar even dus, tot de oranjegekte in heel Nederland losbarst! Nathalie van volgmama bedacht de Koningsdag Tag en ik mocht hem ook invullen!. Hierin beantwoord ik tien vragen deze feestdag. Lees je mee?

Wat is je aller leukste herinnering aan Koningsdag?

Toen ik nog klein was, mochten we met Koninginnedag altijd onze fiets versieren en fietsten we met zijn allen door de wijk. Diegene met de mooist versierde fiets won een prijs. En daarna waren er oud Hollandse spelen. Ik kan me herinneren dat ik dat altijd erg leuk en gezellig vond. Samen met de buurkinderen buiten spelen.

Wat vind je zo leuk aan Koningsdag?

Het is gewoon een gezellige dag en (bijna) iedereen is vrij. Het is meestal mooi weer en er is van alles te doen. Meestal lopen we gezellig over de rommelmarkt en hopen daar nog wat leuks te kopen.  En uiteraard hoort er ook wat lekkers bij: bij mooi weer een ijsje!

IMG_2104

Kleed jij jezelf of je kinderen in het oranje of rood-wit-blauw op Koningsdag?

Zelf ga ik niet in het oranje. De kinderen mogen op Koningsdag zelf uiteraard in het oranje maar dat mogen ze zelf weten. Iets anders is het met de Koningsspelen. Dan gaan ze in het oranje. Niet alleen hun kleding maar ook met accessoires zoals armbanden en knipjes in de haren.

 

 

Doet de school of opvang van je kinderen mee aan de koningsspelen?

Ja bij ons op school doen ze mee. Anne gaat naar het sportpark waar voor de wat grotere kinderen Koningsspelen zijn. Emma zit nog in de onderbouw en zij hebben activiteiten op school zelf als Koningsspelen. Super leuk dat ze hier aan meedoen. En als voorbereiding oefenen we uiteraard het nieuwe Koningsdag lied van Kinderen voor kinderen.

Verkopen of kopen op de vrijmarkt?

Als klein meisje stond ik wel eens met mijn ouders op de rommelmarkt. Dat vond ik erg leuk. Misschoen dat we over een paar jaar zelf ook wel met de meiden speelgoed gaan verkopen. Voorlopig blijft het voor ons kopen op de rommelmarkt. Meestal kijk ik naar speelgoed of boeken voor de kinderen.

Oranjebitter of een oranje tompouce?

Een oranje tompouce! En die van de Hema zijn het lekkerst! Maar van de supermarkt kan ook wel. Oranjebitter heb ik nog nooit gehad. Lijkt me niks.

Hoe zou jij de dag invullen als het regent op Koningsdag?

Als het niet te hard regent, gaan we gewoon het dorp in. Is het echt slecht weer dan blijven we thuis en maken we er een leuke dag van met spelletjes of een film en wat lekkers.

Het leukste oud Hollands spelletje?

Ik vind al die oud Hollandse spelen zo leuk. Zaklopen is ook geweldig om te doen en te zien!

Koop jij een staatslot voor de Koningsdag trekking?

Ja, meestal wel. Maar we hebben nog nooit een groet prijs gewonnen helaas. Het is net als met oud en nieuw een beetje een traditie geworden om een lot te kopen voor deze speciale trekking.

Wat zou je doen als je voor 1 dag koningin mocht zijn?

Ik zou een groot feest geven voor iedereen en een super mooie jurk aantrekken. Het moet een feest zijn waar iedereen zichzelf kan zijn, met mooie muziek en lekker eten.

Ik hoop dat jullie de tag leuk vonden om te lezen. Bij deze vraag ik Nadia van Happiness from me, Malou van Made by Malou , Cindy van Sleutel in de Tuin en Irma ten Napel om de tag ook in te vullen. Je mag hem natuurlijk zelf ook overnemen voor je blog. Ik zou het dan wel leuk vinden als je mij er even in tagt.

 

11 gedachten over “KONINGSDAG TAG

  1. Leuke tag! Ga hem denk ik ook overnemen.
    Heb zelf op zich niet zo veel met het koningshuis, maar vind het altijd wel leuk om die dag even over het dorp te wandelen met de kinderen. En het is altijd gezellig omdat er veel bekenden rondlopen.

  2. Leuk dat je hem hebt ingevuld Ingrid. En wat grappig om de fiets te versieren. Ik kan mij herinneren dat wij zoiets vroeger wel eens op de camping deden. Met crêpepapier slingers aan het stuur en om het frame heen wikkelen.

Geef een reactie