De alternatieve pizza

9200000098562895Wij houden wel van pizza bij ons thuis. Soms bestellen we er een via thuisbezorgd, maar ik heb ze vaak ook in de diepvries liggen. Lekker makkelijk. Nog leuker en lekkerder, ook met kinderen, is zelf pizza maken. En dan is dit boek leuk om er bij te pakken: De alternatieve pizza van uitgeverij Deltas.

Een boek vol lekkere pizza recepten voor iedereen. Van glutenvrij tot vegan, van koolhydraatarm tot zonder kaas of zonder tomaat. Smul je mee?

dough-3082589_1920

Onze meiden aten eerst alleen maar pizza margherita. Inmiddels zijn ze overgestapt naar pizza hawaii. Zelf houden we meer van rijkelijk belegde pizza’s. In dit boek staan heel veel recepten. Het begint met de basis: het deeg en de tomatensaus. De verschillende soorten deeg zoals kikkererwtendeeg, boerenkoolpizzadeeg of deeg van zoete aardappel lijken me geweldig om te proberen. En dan niks zeggen en wachten of de kinderen het proeven.

pizza-711662_1920Na de basis volgen de verschillende recepten. Zo volgen de veggie recepten met bijvoorbeeld truffel, noten en paddenstoelen. Ook extra verse pizza met bijvoorbeeld pompoencrème, vijgen of avocado komen aan bod. En ter afsluiting pizza fusion style zoals een tex-mex pizza of een tapas pizza. Klinkt allemaal even lekker. Wat fijn is, is dat bij elk recept staat bij welke levensstijl of dieet het past, zoals glutenvrij, koolhydraatarm of vegetarisch. En door zelf te variëren met de bodem en de toppings, maak je je eigen favoriete pizza.

Het boek telt bijna 100 pagina’s en de recepten zijn duidelijk beschreven. Bij elke recept staan prachtige foto’s  van de pizza’s. Je krijgt er spontaan trek van. Een ideaal boek vol inspiratie. Wanneer eten we weer pizza?

Ook enthousiast geworden? Dit boek van Deltas kost € 15,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044752243.

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

9 gedachten over “De alternatieve pizza

  1. Ik maak elke vrijdag zelf pizza maar dan wel gewoon met gist en bloem, wat er op gaat veranderd elke keer weer. Naar de tex mex ben ik trouwens wel benieuwd.

  2. Hier hetzelfde bij de kinderen, enkel margharita! De oudste begint nu stilaan al eens iets anders te proeven. Pizza’s bestellen is altijd heel lekker maar zelf pizza’s maken is toch veel leuker en veeeel gezonder!

  3. swwet old memories: toen de kinderen nog klein waren maakte manlief op zaterdag altijd een enorme pizza!! njomnjom njom, als ik er nog aan denk

  4. Wij eten alleen maar zelfgemaakte pizza’s thuis. Incidenteel misschien een keer op vakantie buitenshuis, maar verder alleen maar in huis. Heerlijk om die lekker zelf te maken. Mijn vrouw kan dat als de beste. Merk wel dat we de pizza vaak hetzelfde beleggen. Misschien wat variatie wel een idee ja!

  5. Oh dat klinkt goed zeg! Ik heb zelf weleens pizza’s thuis gemaakt, maar H. (mijn man) vindt het toch fijner om – als we een pizza eten – dat we die dan bestellen want dan is het ‘echter’. Ik zou zelf weleens een alternatieve (gezondere) bodem willen proberen.

Geef een reactie