De complete schelpengids

9200000109747932

Zoals je laatst kon lezen, zijn we laatst een midweek naar Port Zelande geweest. Ondanks dat het geen ’s zomers weer was, zijn we toch wel aan het strand geweest. Geef de kinderen een schepje en emmertje en ze vermaken zich prima. Vooral Emma is dol op schelpen zoeken. En hoe leuk is het dan om in de complete schelpengids van Deltas de schelpen op te zoeken die je gevonden hebt? En te zien wat voor schelpen het zijn en hoe ze heten.

 

20190504_1414456120695357814623373.jpg

In dit leuke boekje van bijna 100 pagina’s staan duidelijke foto’s en beschrijvingen van schelpen die je kunt vinden op de Europese stranden. Emma verzamelt op het strand heel veel schelpen. En samen gingen we op zoek of we de schelp ook terug konden vinden in dit boekje. Want wat is er nou leuker dan die schelp in het boekje terug vinden en lezen hoe die heet en wat de kenmerken zijn? Ook nog leerzaam dus. Want ik wist bijvoorbeeld niet dat het woord schelp zowel wordt gebruikt voor de huisjes van (zee)slakken als voor de kleppen van de tweekleppigen zoals de mossel of de oester.

Op de Nederlandse stranden vind je allerlei soorten schelpen. Een van de schelpen die veel voorkomt en wij dan ook gevonden hebben, is de mossel. Een andere veel voorkomende schelp is de kokkel. Ook van deze geribbelde schelp heeft Emma er veel gevonden. Dit keer vonden we geen hele bijzondere schelpen en zelfs geen slakkenhuisje. Wie weet de volgende keer! We hebben nu in ieder geval een leuk en leerzaam boekje om te kijken welke schelp we gevonden hebben.

 

 

Het boekje van Deltas kost € 10,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044755008

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

9 gedachten over “De complete schelpengids

  1. Wat leuk! Ik was vroeger ook dol op schelpen, leuk om met het boekje erbij te kijken welke het zijn!

  2. zo ene boekje had ik vooral als kind heel leuk gevonden, ik vond schelpen zo leuk en ook zo fascinerend en ik zat ze met elkaar te vergelijken…
    Die met de “ribbeltjes” vond ik altijd het leukste trouwens!
    Lijkt me echt leuk zo ene boekje, zeker voor kinderen!

  3. Dit lijkt me nou een super leuk boekje! Misschien niet eentje die je elke dag zou gebruiken, maar toch! Ik heb altijd al eens willen wadlopen en ik denk dat dit boekje daarbij heel goed van pas zou komen.

Geef een reactie